СЛАТКО, А ЛАКО: Кифлице од којих ћете прсте полизати! (ФОТО)
За кифлице вам не треба пуно времена а ни састојака, а када прочитате овај рецепт, више их никада нећете спремати на другачији начин.
Кифлице су омиљене како деци тако и одраслима. Спремају се лако, не захтевају много времена а у њих можете ставити све што волите, било да су слане или слатке.
Додајте само мало ОВОГ зачина у ПРЖЕНИЦЕ - биће укусније за 100 ОДСТО! (ФОТО)
А ако волите комбинације слатко-кисело, онда је овај рецепт прави за вас.
Састојци:
За тесто вам је потребно:
- 2 јајета
- 2 дл уља
- 3 дл млека
- 1 кашика сувог квасца
- 100 г шећера
- око 700г брашна
Фил:
- џем од шљива
За сируп:
- 3 дл воде
- 200 г шећера
У 3 дл млаког млека ставити кашику сувог квасца и 100 г шећера, па додати 2 јајета, 2 дл уља и брашном замесити тесто.
Тесто добро израдити и оставити да надође. Кад тесто надође, поделити на пет делова. Сваки део разваљати у круг и исећи на 8 троуглова. На сваки троугао теста ставити кашичицу џема и увити у кифлицу, исто урадити са свим деловима теста. Кифлице оставити да одстоје 15 минута а затим их убацити у рерну и пећи на 200 степени док благо не порумене.
У међувремену скувати сируп. У посуду ставити шећер и воду и кувати 4-5 минута од времена кад прокључа. Печене кифлице топле уваљивати у топао сируп, не треба да стоје у сирупу већ их само провучете кроз њега са обе стране. По жељи можете их посути кокосом.
Пријатно!