Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АЈВАР ЗА САТ ВРЕМЕНА! Направите га БЕЗ ПЕЧЕЊА паприка И ЧИШЋЕЊА љуске у свом стану, брзо и једноставно

03.09.2022. 20:34
Пише:
Србија Данас
Ajvar
Ајвар / Извор: Профимедиа/илустрација

Ништа лакше!

Припрема ајвара захтева доста времена, али и простора где би се чистиле, пекле и млеле паприке, због чега многи одустају од припреме уколико живе у стану и немају адекватне услове. Уз овај рецепт, ајвар можете припремати у стану, једноставно и лако, а за припрему вам је потребно сат времена, након тога рерна ће све одратити сама, ваше је да повремено промешате смесу.

Њена СМРТ обавијена је ВЕЛОМ МИСТЕРИЈЕ: Ово је ЈЕДИНА фотографија покојне кћерке Еве Рас која је доспела у јавност

Њена СМРТ обавијена је ВЕЛОМ МИСТЕРИЈЕ: Ово је ЈЕДИНА фотографија покојне кћерке Еве Рас која је доспела у јавност

ИЗУЗЕТНО ТЕШКА ЈЕСЕН ЗА ОВЕ ЗНАКЕ - ШКОРПИЈА ће бити посебно РАЊИВА, Ован И Вага да чувају новац

ИЗУЗЕТНО ТЕШКА ЈЕСЕН ЗА ОВЕ ЗНАКЕ - ШКОРПИЈА ће бити посебно РАЊИВА, Ован И Вага да чувају новац

Састојци:

  • 5 кг паприка
  • 2,5 кг плавих патлиџана
  • 7,5 дцл уља
  • 5-10 феферона (овисно волите ли блажи или љући, сами одредите количину феферона)
  • 0,5 л алкохолног сирћета
  • 2,5 л воде
  • 3 кашике соли
  • 3 кашике шећера
  • 1 кашика бибера у зрну

Припрема:

  • Оперите патлиџане и паприку.
  • Паприку очистите од семенки и све насецкајте на коцкице.
  • У лонац с хладном водом ставите сирће, со, шећер, бибер у зрну и фефероне.
  • Кад вода проври, ставите паприке на коцкице и патлиџане да поново проври.
  • У зависности од величине лонца, количина паприке и патлиџана охладиће кључалу воду, а кад поновно проври након 2 до 3 минута извадите патлиџане и паприку, те их ставите на стану да се охладе.
  • Поступак понављајте док се сва паприка и патлиџани не прокувају.
  • У мултипрактику самељите охлађене паприке, патлиџане и фефероне, ставите у лонац (најбољи плитки, а широк), додајте уље.
  • Можете да ставите и у рерну на 180 Целзијуса и пеците три и по сата.
  • На сваких пола сата потребно извадите из рерне и промешајте.