clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

AJVAR ZA SAT VREMENA! Napravite ga BEZ PEČENJA paprika I ČIŠĆENJA ljuske u svom stanu, brzo i jednostavno

03.09.2022. 20:34
Piše:
Srbija Danas
Ajvar
Ajvar / Izvor: Profimedia/ilustracija

Ništa lakše!

Priprema ajvara zahteva dosta vremena, ali i prostora gde bi se čistile, pekle i mlele paprike, zbog čega mnogi odustaju od pripreme ukoliko žive u stanu i nemaju adekvatne uslove. Uz ovaj recept, ajvar možete pripremati u stanu, jednostavno i lako, a za pripremu vam je potrebno sat vremena, nakon toga rerna će sve odratiti sama, vaše je da povremeno promešate smesu.

Njena SMRT obavijena je VELOM MISTERIJE: Ovo je JEDINA fotografija pokojne kćerke Eve Ras koja je dospela u javnost

Njena SMRT obavijena je VELOM MISTERIJE: Ovo je JEDINA fotografija pokojne kćerke Eve Ras koja je dospela u javnost

IZUZETNO TEŠKA JESEN ZA OVE ZNAKE - ŠKORPIJA će biti posebno RANJIVA, Ovan I Vaga da čuvaju novac

IZUZETNO TEŠKA JESEN ZA OVE ZNAKE - ŠKORPIJA će biti posebno RANJIVA, Ovan I Vaga da čuvaju novac

Sastojci:

  • 5 kg paprika
  • 2,5 kg plavih patlidžana
  • 7,5 dcl ulja
  • 5-10 feferona (ovisno volite li blaži ili ljući, sami odredite količinu feferona)
  • 0,5 l alkoholnog sirćeta
  • 2,5 l vode
  • 3 kašike soli
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika bibera u zrnu

Priprema:

  • Operite patlidžane i papriku.
  • Papriku očistite od semenki i sve naseckajte na kockice.
  • U lonac s hladnom vodom stavite sirće, so, šećer, biber u zrnu i feferone.
  • Kad voda provri, stavite paprike na kockice i patlidžane da ponovo provri.
  • U zavisnosti od veličine lonca, količina paprike i patlidžana ohladiće ključalu vodu, a kad ponovno provri nakon 2 do 3 minuta izvadite patlidžane i papriku, te ih stavite na stanu da se ohlade.
  • Postupak ponavljajte dok se sva paprika i patlidžani ne prokuvaju.
  • U multipraktiku sameljite ohlađene paprike, patlidžane i feferone, stavite u lonac (najbolji plitki, a širok), dodajte ulje.
  • Možete da stavite i u rernu na 180 Celzijusa i pecite tri i po sata.
  • Na svakih pola sata potrebno izvadite iz rerne i promešajte.