Додајте ОВАЈ САСТОЈАК У КИСЕЛИ КУПУС и брже ће се укиселити, а трајаће вам чак до лета и неће се покварити!
Кисели купус с разлогом носи титулу „суперхране“ – богат је витамином Ц, али и читавим низом других витамина попут А, Б групе, К и Е, док од минерала садржи калцијум, фосфор, калијум, магнезијум и гвожђе. Осим што је хранљив, познат је и по томе што јача имунитет и доприноси бољем варењу.
Ако га спремате код куће, постоји један посебан додатак који купусу даје бољи укус, продужава му трајност и убрзава процес кисељења – реч је о рену. Његова природна својства спречавају кварење, па купус дуже остаје свеж и укусан.
У зависности од тога шта волите, у кацама можете експериментисати и са другим додацима. На пример, шака кукуруза даће купусу златножуту боју, љута паприка обогатиће га пикантном нотом, а ловоров лист увек доприноси посебној ароми.
Још један практичан трик је да између главица купуса убаците пробушене врећице напуњене ситно сецканим и посољеним купусом. Тако ћете у истој каци добити и рибанац, спреман за различите зимске специјалитете.