Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УКУСНО и ХРСКАВО, боље него из ПЕКАРЕ! - Најбољи рецепт за прави ДОМАЋИ ХЛЕБ, једноставан и за ПОЧЕТНИКЕ

22.01.2023. 15:24
Пише:
Србија Данас
Domaći hleb
Домаћи хлеб / Извор: Shutterstock

Потребно вам је свега шест састојака!

Ко не воли укусан домаћи хлеб? Овај хлеб се лако спрема, а укус му је фантастичан.

Састојци:

  • 350 г брашна
  • 10 г шећера
  • 7 г соли
  • 7 г сувог квасца
  • 2 кашике уља
  • 150 мл топле воде
БРЗИНСКИ НЕДЕЉНИ ДОРУЧАК У ЧАШИ: Потребно ти је 2 минута за припрему овог ЗДРАВОГ и УКУСНОГ оброка!

БРЗИНСКИ НЕДЕЉНИ ДОРУЧАК У ЧАШИ: Потребно ти је 2 минута за припрему овог ЗДРАВОГ и УКУСНОГ оброка!

Девицама неопходан КВАЛИТЕТАН САН, повољна прилика за ФЛЕРТ код Водолија - ХОРОСКОП за 22. јануар је СПРЕМАН

Девицама неопходан КВАЛИТЕТАН САН, повољна прилика за ФЛЕРТ код Водолија - ХОРОСКОП за 22. јануар је СПРЕМАН

Припрема:

У дубљи суд просејати брашно и додати шећер, со и суви квасац, састојке измешати кашиком. Додати уље, воду и месити док не добијете глатко тесто. Премазати тесто уљем, прекрити стреч фолијом и оставити на топлом да расте 1 сат. Када је тесто удвостручило масу, ставити га на радну површину, посути брашном, премесити и развући тесто на дебљину од 1 цм. Увити тесто у ролну, и поновити цео поступак растањивања и увијања још једном. Добијену ролну обликовати у хлеб и ставити у подмазану или у тепсију обложену папиром за печење. Оставити да расте још 30 минута. Нарасло тесто премазати водом, посути брашном, те ножем засећи површину хлеба уз дуж и попреко.

Priprema hleba
Припрема хлеба / Извор: Shutterstock

Хлеб пећи у претходно загрејаној рерни на 180 степени, 30 минута.