clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
eur
117.1474
usd
110.1009
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

UKUSNO i HRSKAVO, bolje nego iz PEKARE! - Najbolji recept za pravi DOMAĆI HLEB, jednostavan i za POČETNIKE

22.01.2023. 15:24
Piše:
Srbija Danas
Domaći hleb
Domaći hleb / Izvor: Shutterstock
Potrebno vam je svega šest sastojaka!

Ko ne voli ukusan domaći hleb? Ovaj hleb se lako sprema, a ukus mu je fantastičan.

Sastojci:

  • 350 g brašna
  • 10 g šećera
  • 7 g soli
  • 7 g suvog kvasca
  • 2 kašike ulja
  • 150 ml tople vode
BRZINSKI NEDELJNI DORUČAK U ČAŠI: Potrebno ti je 2 minuta za pripremu ovog ZDRAVOG i UKUSNOG obroka!

BRZINSKI NEDELJNI DORUČAK U ČAŠI: Potrebno ti je 2 minuta za pripremu ovog ZDRAVOG i UKUSNOG obroka!

Devicama neophodan KVALITETAN SAN, povoljna prilika za FLERT kod Vodolija - HOROSKOP za 22. januar je SPREMAN

Devicama neophodan KVALITETAN SAN, povoljna prilika za FLERT kod Vodolija - HOROSKOP za 22. januar je SPREMAN

Priprema:

U dublji sud prosejati brašno i dodati šećer, so i suvi kvasac, sastojke izmešati kašikom. Dodati ulje, vodu i mesiti dok ne dobijete glatko testo. Premazati testo uljem, prekriti streč folijom i ostaviti na toplom da raste 1 sat. Kada je testo udvostručilo masu, staviti ga na radnu površinu, posuti brašnom, premesiti i razvući testo na debljinu od 1 cm. Uviti testo u rolnu, i ponoviti ceo postupak rastanjivanja i uvijanja još jednom. Dobijenu rolnu oblikovati u hleb i staviti u podmazanu ili u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Ostaviti da raste još 30 minuta. Naraslo testo premazati vodom, posuti brašnom, te nožem zaseći površinu hleba uz duž i popreko.

Priprema hleba
Priprema hleba / Izvor: Shutterstock

Hleb peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 30 minuta.

 

Piše:
Srbija Danas
22.01.2023. 15:24