Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТРИКОВИ

Мале тајне великих мајстора - Како да месо никада не буде ТВРДО и ГУМЕНО, већ да се топи у устима

25.04.2024. 14:46
Пише:
Србија Данас/Мондо
meso
месо / Извор: Shutterstock

Проверени трикови који се уче у кулинарским школама. Ево како да месо не буде жилаво...

Понекад се догоди да иако сте већ хиљаду пута припремили месо на исти начин, оно из неког разлога једном буде сочно и софтано, а други пут тврдо и жилаво налик гуми... Чак и ако ћете ви прогутати ове "камене" залогаје, можете да будете сигурни да ваша деца неће - траћишће вам проверено омиљену варијанту као што су рибљи штапићи...

Ако због тога сумњате у своје кулинарске вештине, нема разлога. Само професионалци знају "цаке" како да то избегну јер такве трикове уче у кулинарским школама.

šnicla
шницла / Извор: Shutterstock

Прво што треба да знате јесте да, ако планирате да месо пржите у тигању, обавезно је да га прво осушите. Једноставно га добро утапкајте убрусом.

Зашто је то важно? Због вишка влаге, месо постаје гумено, а о крцкавој, златној корици можете само да сањате.

Кувари кажу да је важно и да месо након печења "одмори". Не журите да га одмах послужите! Пустите нека одстоји неколико минута, а можете и да га умотате у фолију. То ће помоћи да јело буде сочно и софтано.

Србија Данас/Мондо/Пренела: Т.О.