Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВИТАМИНСКА БОМБА - Укусна крем чорба од сремуша (РЕЦЕПТ)

29.03.2023. 13:30
Пише:
Србија Danas/sensa.rs
Krem čorba od sremuša
Крем чорба од сремуша / Извор: Shutterstock

Једноставна припрема и још бољи укус.

Сремуш је дивљи лук чији је укус налик белом луку. Сремуш има широку примену у кулинарству, а може се јести и свеж у салати или као састојак за чорбе.

Како је сремуш јако здрав и пун витамина, а његова сезона је увелико у току, право је време за крем чорбу од сремуша.

Изненадни умор, свраб и учестало мокрење могу бити знаци ОПАСНОГ здравственог стања

Изненадни умор, свраб и учестало мокрење могу бити знаци ОПАСНОГ здравственог стања

Све више младих добија мождани удар, због чега? На ове симптоме треба обратити пажњу

Све више младих добија мождани удар, због чега? На ове симптоме треба обратити пажњу

Састојци:

  • кашика маслиновог уља
  • со
  • зачин од сувог поврћа
  • бибер
  • 4 мања кромпира
  • 1 главица црног лука
  • веза сремуша
  • мало млека или павлаке за кување

Sremuš
Сремуш / Извор: Shutterstock

Припрема:

Продинстајте на маслиновом уљу лук, додајте коцкице кромпира и налијте воду кад омекша. Додајте суви зачин од поврћа и кувајте око 20 минута. На крају додајте везу сремуша и кувајте 2–3 минута. Све пресути у мултипрактик и испасирати. Умешати на крају мало млека или павлаке.

Пропржите на маслацу коцкице хлеба и сервирајте преко супе.