ВИТАМИНСКА БОМБА - Укусна крем чорба од сремуша (РЕЦЕПТ)
29.03.2023.
13:30
Једноставна припрема и још бољи укус.
Сремуш је дивљи лук чији је укус налик белом луку. Сремуш има широку примену у кулинарству, а може се јести и свеж у салати или као састојак за чорбе.
Како је сремуш јако здрав и пун витамина, а његова сезона је увелико у току, право је време за крем чорбу од сремуша.
Изненадни умор, свраб и учестало мокрење могу бити знаци ОПАСНОГ здравственог стања
Изненадни умор, свраб и учестало мокрење могу бити знаци ОПАСНОГ здравственог стања
Све више младих добија мождани удар, због чега? На ове симптоме треба обратити пажњу
Све више младих добија мождани удар, због чега? На ове симптоме треба обратити пажњу
Састојци:
- кашика маслиновог уља
- со
- зачин од сувог поврћа
- бибер
- 4 мања кромпира
- 1 главица црног лука
- веза сремуша
- мало млека или павлаке за кување
Припрема:
Продинстајте на маслиновом уљу лук, додајте коцкице кромпира и налијте воду кад омекша. Додајте суви зачин од поврћа и кувајте око 20 минута. На крају додајте везу сремуша и кувајте 2–3 минута. Све пресути у мултипрактик и испасирати. Умешати на крају мало млека или павлаке.
Пропржите на маслацу коцкице хлеба и сервирајте преко супе.