Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Споља ХРСКАВ, а изнутра МЕК - Кромпир из РЕРНЕ са пармезаном, брзи ручак који ће волети ЦЕЛА ПОРОДИЦА! (Рецепт)

26.01.2023. 13:19
Пише:
Србија Данас
Zapečeni krompir sa parmezanom
Запечени кромпир са пармезаном / Извор: Shutterstock

Обожаваћете га!

Волећете кромпир спремљен на овај начин, а рецепт ћете радо делити са пријатељима!

Изузетног је укуса, а припрема му је једноставна, с тога може бити одличан избор када немате времена за припрему ручка или су вам изненада дошли гости на вечеру!

ОСТАЋЕТЕ СИТИ САТИМА - Доручак пун ПРОТЕИНА, спрема се за 10 МИНУТА, а састојке имате у фрижидеру

ОСТАЋЕТЕ СИТИ САТИМА - Доручак пун ПРОТЕИНА, спрема се за 10 МИНУТА, а састојке имате у фрижидеру

Сутра СЛАВИМО Светог Саву - Домаћице, у част светитеља умесите ово пециво, НОСИ се у ЦРКВУ за НАПРЕДАК и благостање у кући

Сутра СЛАВИМО Светог Саву - Домаћице, у част светитеља умесите ово пециво, НОСИ се у ЦРКВУ за НАПРЕДАК и благостање у кући

Потребни састојци:

  • 1 кг кромпира
  • 80 г пармезана
  • 2 кашике путера или уља
  • 1 кашика сувих зачина по жељи (бели лук у праху, кари, оригано, суво поврће, алева паприка,..)
  • со
  • бибер

kačkavalj
качкаваљ / Извор: Профимедиа/илустрација

Припрема

Оперите и осушите кромпир, а након тога га исеците на поливне или четвртине у зависности од величине кромпира. Ставите кромпир у посуду, додајте му све зачине, кашику путера или уља и 1 кашику пармезана. У тепсију ставите преосталу масноћу (уколико користите маслац - отопите га) и преостали пармезан и то промешајте да добијете пасту. У припремљену пасту од пармезана и масноће додајте исечен кромпир тако да исечена страна буде окренута на доле. Пеците у претходно загрејаној рерни на 200 степени 45 минута до једног сата.

Испечени кромпир можете служити уз крем сир, или га прелити мешавином лимуновог сока и першуна.