ТРИК КОЈИ МНОГИ НЕ ЗНАЈУ - ОВАКО ћете добити тесто без грудвица и савршене МЕКАНЕ ПАЛАЧИНКЕ (РЕЦЕПТ)
Обожаваћете овај рецепт!
Палачинке су омиљена посластица која је и јефтина. Припрема јесте једноставна, али не успева свакој домаћици. Дешава се да колико год да сте искусни у кухињи да вам палачинке не успевају, или се распадну или су тврде.
Цака је у доброј припреми теста, али ни то не помаже увек.
Зато додајте трик састојак, за који мало ко зна, а то је врела вода. Она ће тесто учинити меканим, успеће сваки пут и неће бити грудвица.
Није све у ОМЕКШИВАЧУ! Проверен ТРИК који ће вам помоћи да веш ДУЖЕ МИРИШЕ на чисто и свеже
Нагомилан БЕС оставља ДУГОРОЧНЕ ПОСЛЕДИЦЕ на ум и тело - Ево како да га се НАЈБРЖЕ ОСЛОБОДИТЕ
Састојци:
- 150 мл млека
- 150 мл провреле воде
- 130 г брашна
- 1,5 кашика шећера
- 1,5 кашика уља
- 1/2 кашичице соли
- 1 јаје
Припрема:
Помешајте млеко, со, шећер, путер, јаје и брашно. Умутите да добијете глатку смесу, па додајте проврелу воду. Добро умутите, како би се вода равномерно распоредила и да смеса нема грудвице. Топла вода чини тесто меким. Загрејте тигањ, па утрљајте мало путера. Сипајте тесто у танком слоју и пеците. Пре сваког сипања теста премажите тигањ путером.