Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ТРИК КОЈИ МНОГИ НЕ ЗНАЈУ - ОВАКО ћете добити тесто без грудвица и савршене МЕКАНЕ ПАЛАЧИНКЕ (РЕЦЕПТ)

22.02.2023. 19:37
Пише:
Србија Danas/stvarukusa.rs
Palačinke
Палачинке / Извор: Shutterstock

Обожаваћете овај рецепт!

Палачинке су омиљена посластица која је и јефтина. Припрема јесте једноставна, али не успева свакој домаћици. Дешава се да колико год да сте искусни у кухињи да вам палачинке не успевају, или се распадну или су тврде.

Цака је у доброј припреми теста, али ни то не помаже увек.

Зато додајте трик састојак, за који мало ко зна, а то је врела вода. Она ће тесто учинити меканим, успеће сваки пут и неће бити грудвица. 

Није све у ОМЕКШИВАЧУ! Проверен ТРИК који ће вам помоћи да веш ДУЖЕ МИРИШЕ на чисто и свеже

Није све у ОМЕКШИВАЧУ! Проверен ТРИК који ће вам помоћи да веш ДУЖЕ МИРИШЕ на чисто и свеже

Нагомилан БЕС оставља ДУГОРОЧНЕ ПОСЛЕДИЦЕ на ум и тело - Ево како да га се НАЈБРЖЕ ОСЛОБОДИТЕ

Нагомилан БЕС оставља ДУГОРОЧНЕ ПОСЛЕДИЦЕ на ум и тело - Ево како да га се НАЈБРЖЕ ОСЛОБОДИТЕ

Састојци:

  • 150 мл млека 
  • 150 мл провреле воде 
  • 130 г брашна 
  • 1,5 кашика шећера 
  • 1,5 кашика уља 
  • 1/2 кашичице соли 
  • 1 јаје

Припрема:

Помешајте млеко, со, шећер, путер, јаје и брашно. Умутите да добијете глатку смесу, па додајте проврелу воду. Добро умутите, како би се вода равномерно распоредила и да смеса нема грудвице. Топла вода чини тесто меким. Загрејте тигањ, па утрљајте мало путера. Сипајте тесто у танком слоју и пеците. Пре сваког сипања теста премажите тигањ путером.