clear sky
14°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

TRIK KOJI MNOGI NE ZNAJU - OVAKO ćete dobiti testo bez grudvica i savršene MEKANE PALAČINKE (RECEPT)

22.02.2023. 19:37
Piše:
Srbija Danas/stvarukusa.rs
Palačinke
Palačinke / Izvor: Shutterstock

Obožavaćete ovaj recept!

Palačinke su omiljena poslastica koja je i jeftina. Priprema jeste jednostavna, ali ne uspeva svakoj domaćici. Dešava se da koliko god da ste iskusni u kuhinji da vam palačinke ne uspevaju, ili se raspadnu ili su tvrde.

Caka je u dobroj pripremi testa, ali ni to ne pomaže uvek.

Zato dodajte trik sastojak, za koji malo ko zna, a to je vrela voda. Ona će testo učiniti mekanim, uspeće svaki put i neće biti grudvica. 

Nije sve u OMEKŠIVAČU! Proveren TRIK koji će vam pomoći da veš DUŽE MIRIŠE na čisto i sveže

Nije sve u OMEKŠIVAČU! Proveren TRIK koji će vam pomoći da veš DUŽE MIRIŠE na čisto i sveže

Nagomilan BES ostavlja DUGOROČNE POSLEDICE na um i telo - Evo kako da ga se NAJBRŽE OSLOBODITE

Nagomilan BES ostavlja DUGOROČNE POSLEDICE na um i telo - Evo kako da ga se NAJBRŽE OSLOBODITE

Sastojci:

  • 150 ml mleka 
  • 150 ml provrele vode 
  • 130 g brašna 
  • 1,5 kašika šećera 
  • 1,5 kašika ulja 
  • 1/2 kašičice soli 
  • 1 jaje

Priprema:

Pomešajte mleko, so, šećer, puter, jaje i brašno. Umutite da dobijete glatku smesu, pa dodajte provrelu vodu. Dobro umutite, kako bi se voda ravnomerno rasporedila i da smesa nema grudvice. Topla voda čini testo mekim. Zagrejte tiganj, pa utrljajte malo putera. Sipajte testo u tankom sloju i pecite. Pre svakog sipanja testa premažite tiganj puterom.