Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРПСКО ЈЕЛО "НА КАШИКУ" освојило странце - Британски водитељ прерадио ОВАЈ наш традиционални рецепт и одушевио све

18.04.2024. 15:51
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
kuvanje
кување / Извор: Shutterstock

Колумниста Гуардиана поделио је свој рецепт за своју (веганску) верзију српског чорбастог пасуља која је постала хит у друштву његове ћерке.

ТВ водитељ и колумниста Гуардиана Адриан Чајлс похвалио се да му је ћерка по одласку на факултет тражила рецепт за „ону ствар од пасуља“ коју прави. Испоставило се да је то прилагођена варијанта чорбастог пасуља који се прави у свакој кући у Србији.

„Ово јело је био мој слабашан покушај српског јела, укусне чорбе од пасуља. Међутим, права ствар има доста димљеног меса, а моја верзија је била без меса, јерес за коју сам сигуран да би ме у Београду везали за столицу и спустили у Дунав. Али то би била цена коју вреди платити, јер могу да вам кажем да је рецепт скоро постало виралан међу њеном групом пријатеља на факултету. Добијала је поруке од странаца са питањем како да направи „пасуљ њеног оца“. Мојој радости није било граница“, признао је Чајлс.

pasulj
пасуљ / Извор: Shutterstock

Дао је и свој рецепт.

Прво треба исецкати три крупније главице црног лука и један цео бели лук, па пропржити на уљу. Додајте сецкани чили, ако желите. Затим ставите оцеђен пасуљ из три воде. И још мало уља. И конзерву сецканог парадајза и мало веганског (или не) чориза (кобасица). Кувајте на шпорету или у рерни око 40 минута, зачините сољу, бибером и димљеном паприком.

„Срамотно једноставно? Да. Да ли ме брига? Не. Тријумф је тријумф.“

Србија Данас/Nova.rs/Пренела: Т.О.