Старо традиционално јело за свачију душу: Пихтије по рецепту једне маме буде сва чула
Ако сте љубитељи пихтија или желите да пробате ово традиционално јело, онда је овај рецепт савршен за вас.
Према овом специјалитету људи никада нису равнодушни или их не воле или их обожавају, средине нема! Осим тога, кажу да “пихтије иду с годинама”, па на неки начин, увек остаје тај простор да и они који их не воле или чак не желе да их пробају, у међувремену, с годинама заволе.
Ако сте ви међу онима који који воле пихтије, ево савршеног рецепта за њихову припрему, а ако сте ипак међу онима који нису љубитељи овог јела, можда је ово савршена прилка да их заволите.
Састојци:
- сува димљена буткица
- сува димљена коленица
- јунеће или телеће кости
- свињски папци
-
бели лук
пихтије / Извор: Youtube printscreen/Aurora Рецепти
Припрема:
На дно шерпе поређајте јунеће кости (4-5 комада), преко њих ставите свињске кости а на сам врх димљене буткице. Налијете месо водом и потом ставите на тиху ватру да се кува пет сати.
Када се пихтије скувају скините их са шпорета, одвојите масноћу која се накупила на шерпи и потом вратите на шпорет да још једном проври. Након тога на тањире ставите мало исецканог белог лука, а месо са буткица одвојите од костију и коже и ставите га преко лука. Након тога прелијете водом у којој сте кували месо, а коју претходно процедите. Када све припремите, ставите смесу у фрижидер како би се стегла.
За крај, исеците их на коцке и по жељи поспите алевом паприком.
Ово традиционално јело обожавају многи, а јутјуберка са канала "Аурора Рецепти", спремила га је по рецепту њене маме.