Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ево ЗАШТО вам тесто НИЈЕ НАРАСЛО - Једна грешка је кључна, а ОВАКО га можете СПАСИТИ!

25.02.2023. 15:32
Пише:
Србија Danas/stvarukusa.rs
hleb
хлеб / Извор: Профимедиа

Неколико фактора утиче на раст теста.

Свака домаћица може да направи права чуда са добро умешеним тестом. Нека од најукуснијих јела у свету кулинарства се праве са њим - од ваздушастих француских кроасана до традиционалне погаче.  Међутим, како бисте га добро умесили треба да поседујете одређена знања и вештине.

Најнепријатнији тренутак је када се тесто не нарасте.

Шта се сматра ВИСОКОМ ТЕМПЕРАТУРОМ, и у којим случајевима је ТРЕБА СКИДАТИ, а у којим НЕ?

Шта се сматра ВИСОКОМ ТЕМПЕРАТУРОМ, и у којим случајевима је ТРЕБА СКИДАТИ, а у којим НЕ?

ГОТВО ЈЕ! Мадона раскинула са 40 ГОДИНА МЛАЂИМ дечком, главни кривац за крах љубави је ОВА СИТУАЦИЈА!

ГОТВО ЈЕ! Мадона раскинула са 40 ГОДИНА МЛАЂИМ дечком, главни кривац за крах љубави је ОВА СИТУАЦИЈА!

На то утиче доста фактора, као што је неодговарајућа температура производа, уништили сте структуру квасца, тј. нисте га убацили са одговарајућим производима, неодговарајућа температура у кухињи...

Ево шта можете да урадите како бисте спасили тесто које није нарасло:

У тесто додајте једно јаје и поново га умесите. Оно има способност да врати одговрајућу конзистенцију теста. Обавезно тесто пребаците на одговарајућу темепратуру, ако треба на хладно у фрижидер или ако треба на топло, онда неко место у стану где је топло. Ако је потребно додајте и још мало брашна. 

Hleb
Хлеб / Извор: Профимедиа

Ако не желите поново да га умесите, немојте га бацати, него покушајте да направите тесто за пицу или неко мини пециво.