ЗИМНИЦА ПРОПАДА: Није довољно само да стерилишете амбалажу, већ и да ЧУВАТЕ туршију на адекватном месту
Неке просторије у кући, нису добре за складиштење...
Како би се зимница коју сте припремили за хладне зимске дане, очувала, потребно је да тегле у којима их чувате буду добро опране и стерилисане пре него што се напуне зимницом. Уколико пропустите овај корак, зимница у коју сте уложили новац и труд ће пропасти пре него што је будете конзумирали. Међутим, поред овога веома је битно да водите рачуна и где је чувате, јер нека места у стану-кући, нису адекватна за складиштење зимнице, мада делују као логично решење.
Држите зимницу даље од извора топлоте
Понекад се дешава да у недостатку простора, домаћице складиште зимницу испод кревета. Међутим, уколико је он у близини грејног тела, ово је најгоре место. Такође, горње полице кухињских елемената се никако не препоручују. Сва топлота из шпорета и других електричних уређаја који се користе скупља се близу плафона у кухињи, што значи да ће тегле константно бити у делу просторије који је најтоплији.
ДВА САТА ЛЕЖАЛИ У КРЕВЕТУ СА МРТВОМ БЕБОМ, А ОНДА СЕ ДОГОДИЛО ЧУДО: Лекар их уверавао да су ЗАКАСНЕЛИ РЕФЛЕКСИ након смрти а онда се догодило нешто НЕЗАМИСЛИВО
Глумица СМРШАЛА 25 КИЛОГРАМА после ПОРОЂАЈА: Никада НЕ ЈЕДЕ ове намирнице, ВИТКА је, а ИМУНИТЕТ јој је ЈАК
УНИШТАВА БАКТЕРИЈЕ У ГРЛУ: Ова ХРАНА ГРЕЈЕ, јача организам, ДЕЗИНФИКУЈЕ и опоравља
Тераса која је директно на удару кише, ветра и осталих временских услова
Када је топло, тегле ће се загрејати, када је превише хладно постоји и ризик од пуцања стакла. Такође овде је температура неуједначена, што значи да ујутру може бити у минусу, а за само пар сати у плусу, што никако није добро за зимницу. Потребно је пронаћи место које је мрачно и где је температура у току дана уједначена, а то је рецимо подрум.
Фрижидер
Осим уколико су у питању краставци, зимницу не треба држати у фрижидеру, сем уколико је реч о већ начетој тегли коју тренутно користите. Ово посебно важи за џемове и слатко јер уколико их држите у фрижидеру може доћи до кристализације шећера и до згушњавања џемова, толико да буде као једна густа геласта маса, која је неупотребљива