ZIMNICA PROPADA: Nije dovoljno samo da sterilišete ambalažu, već i da ČUVATE turšiju na adekvatnom mestu
Neke prostorije u kući, nisu dobre za skladištenje...
Kako bi se zimnica koju ste pripremili za hladne zimske dane, očuvala, potrebno je da tegle u kojima ih čuvate budu dobro oprane i sterilisane pre nego što se napune zimnicom. Ukoliko propustite ovaj korak, zimnica u koju ste uložili novac i trud će propasti pre nego što je budete konzumirali. Međutim, pored ovoga veoma je bitno da vodite računa i gde je čuvate, jer neka mesta u stanu-kući, nisu adekvatna za skladištenje zimnice, mada deluju kao logično rešenje.
Držite zimnicu dalje od izvora toplote
Ponekad se dešava da u nedostatku prostora, domaćice skladište zimnicu ispod kreveta. Međutim, ukoliko je on u blizini grejnog tela, ovo je najgore mesto. Takođe, gornje police kuhinjskih elemenata se nikako ne preporučuju. Sva toplota iz šporeta i drugih električnih uređaja koji se koriste skuplja se blizu plafona u kuhinji, što znači da će tegle konstantno biti u delu prostorije koji je najtopliji.
DVA SATA LEŽALI U KREVETU SA MRTVOM BEBOM, A ONDA SE DOGODILO ČUDO: Lekar ih uveravao da su ZAKASNELI REFLEKSI nakon smrti a onda se dogodilo nešto NEZAMISLIVO
Glumica SMRŠALA 25 KILOGRAMA posle POROĐAJA: Nikada NE JEDE ove namirnice, VITKA je, a IMUNITET joj je JAK
UNIŠTAVA BAKTERIJE U GRLU: Ova HRANA GREJE, jača organizam, DEZINFIKUJE i oporavlja
Terasa koja je direktno na udaru kiše, vetra i ostalih vremenskih uslova
Kada je toplo, tegle će se zagrejati, kada je previše hladno postoji i rizik od pucanja stakla. Takođe ovde je temperatura neujednačena, što znači da ujutru može biti u minusu, a za samo par sati u plusu, što nikako nije dobro za zimnicu. Potrebno je pronaći mesto koje je mračno i gde je temperatura u toku dana ujednačena, a to je recimo podrum.
Frižider
Osim ukoliko su u pitanju krastavci, zimnicu ne treba držati u frižideru, sem ukoliko je reč o već načetoj tegli koju trenutno koristite. Ovo posebno važi za džemove i slatko jer ukoliko ih držite u frižideru može doći do kristalizacije šećera i do zgušnjavanja džemova, toliko da bude kao jedna gusta gelasta masa, koja je neupotrebljiva