БАКЛАВА са маком лепша је од било које штрудле - Овај сочан и укусан колач, кад пробате, сигурно ћете правити често
Пре служења колач треба добро да упије сируп и да се охлади
31.10.2025.
14:03
Коментари (0)
Баклава је многима једна од омиљених посластица, а посебно током дана поста. С обзиром да је јуче почео Велики Васкршњи пост, ова преукусна баклава са маком идеална је као послужење након ручка.
Састојци:
500г танких кора
5 јаја
400г млевеног мака
2 чаше сецера
1 часа уља
1 часа јогурта
1 Прасак за пециво
Сируп:
800мл воде
2 чаше сецера
1 лимун исечен на колутове
Кувати око 10мин.
Плех величине 20×30
Уље за подмазивање
Пећи око 30 мин на 180-200°Ц у зависности од рерне.
Припрема