BAKLAVA sa makom lepša je od bilo koje štrudle - Ovaj sočan i ukusan kolač, kad probate, sigurno ćete praviti često
Pre služenja kolač treba dobro da upije sirup i da se ohladi
31.10.2025.
14:03
Komentari (0)
Baklava je mnogima jedna od omiljenih poslastica, a posebno tokom dana posta. S obzirom da je juče počeo Veliki Vaskršnji post, ova preukusna baklava sa makom idealna je kao posluženje nakon ručka.
Sastojci:
500g tankih kora
5 jaja
400g mlevenog maka
2 čaše secera
1 časa ulja
1 časa jogurta
1 Prasak za pecivo
Sirup:
800ml vode
2 čaše secera
1 limun isečen na kolutove
Kuvati oko 10min.
Pleh veličine 20×30
Ulje za podmazivanje
Peći oko 30 min na 180-200°C u zavisnosti od rerne.
Priprema