БЕЗ ШПОРЕТА, ЈАЈА, МЛЕКА, УЉА... Баунти колач се топи у устима и готов је за 20 минута!
Идеалан десерт који иде уз кафу са ненајављеним гостима, јер се прави очас посла!
Када нам затреба брз и једноставан домаћи слаткиш, овај црно бели ролат са кокосом увек је право решење.
Припрема траје кратко, не укључује печење нити коришћење шпорета, а у рецепту нема јаја, млека ни уља. Управо због тога је ово посластица која се лако прави, а резултат је изузетно укусан.
Спој кекса, кокоса и кафе даје ролатима леп и освежавајући укус, док је фил лаган, кремаст и савршено се слаже са тамном основом. Овај десерт нас највише подсећа на познати баунти укус, али у облику меканог и ароматичног ролата. Идеалан је уз поподневну кафу, али и као брзо решење када нам наиђу ненајављени гости.
Састојци за кору:
-
300 г млевеног кекса
-
200 г шећера у праху
-
две кашике кокосовог брашна
-
две до три мање шоље куване црне кафе
Састојци за фил:
-
170 г маргарина
-
100 г шећера у праху
-
60 г кокосовог брашна
Припрема:
Најпре помешамо млевени кекс, шећер у праху и кокос, па ту смесу постепено прелијемо куваном кафом. Мешамо и месимо док маса не постане уједначена и глатка. Затим је танко развијемо оклагијом на тацни коју смо посули кокосом.
За фил сједињавамо маргарин, шећер у праху и кокосово брашно, па ту кремасту масу намажемо преко припремљене коре. Ролат пажљиво увијемо, затим га ставимо у фрижидер да се добро охлади и стегне.
Сечемо га тек када се потпуно стврдне, а сервирамо га у лепим танким кришкама. Ово је једна од оних посластица које се спремају брзо, а нестају још брже.