БРЗЕ домаће кифлице од само 3 састојка топе се у устима - Без јаја, млека и квасца, а тесто ДАНИМА остаје мекано
За најукусније кифлице не треба вам много материјала, па чак ни много времена – само љубав према квалитетном домаћем пециву и ова три састојка
Ко не воли мирис свеже печених кифлица који се шири кроз дом? Замислите да можете уживати у тој чаролији, а да вам није потребно пуно времена, труда или компликованих састојака. Ове брзе домаће кифлице од само три једноставна састојка пружиће вам управо то! Без јаја, млека и квасца, овај рецепт је савршен за оне тренутке када желите уживати у меканој, мирисној делицији, а немате пуно времена или посебне намирнице при руци.
И што је још боље – тесто које користите остаје изузетно мекано и у наредним данима, па ће и сутра бити као да су управо изашле из рерне. Нема више чекања на тесто да нарасте или бјежања од компликованих корака – само три састојка и одличан резултат. Припремите их за доручак, ужину или за дружење с пријатељима, јер ови једноставни, а савршени залогаји неће никог оставити равнодушним!
Састојци:
400 грама просејаног брашна
250 грама маргарина (на собној температури)
200 грама киселе павлаке
Припрема
Помешајте маргарин који је одстојао на собној температури са киселом павлаком, па додајте и брашно и све месите док не добијете дино и мекано тесто.
Обликујте га у лопту и оставите да одстоји покривено прозирном фолијом сат до два у фрижидеру.
Потом пребаците на побрашњену површину, па пресеците напола и једну половину лопте развуците оклагијом у круг. Након тога сеците ножем на троуглове, филујте по жељи, и ролајте у кифлице.
Овакве кифлице су мекане, ваздушасте и врло укусне, а уз њих одлично иду и слатки надеви попут чоколадног крема или џема и слани филови од спанаћа, сира, кулена...