BRZE domaće kiflice od samo 3 sastojka tope se u ustima - Bez jaja, mleka i kvasca, a testo DANIMA ostaje mekano
Za najukusnije kiflice ne treba vam mnogo materijala, pa čak ni mnogo vremena – samo ljubav prema kvalitetnom domaćem pecivu i ova tri sastojka
Ko ne voli miris sveže pečenih kiflica koji se širi kroz dom? Zamislite da možete uživati u toj čaroliji, a da vam nije potrebno puno vremena, truda ili komplikovanih sastojaka. Ove brze domaće kiflice od samo tri jednostavna sastojka pružiće vam upravo to! Bez jaja, mleka i kvasca, ovaj recept je savršen za one trenutke kada želite uživati u mekanoj, mirisnoj deliciji, a nemate puno vremena ili posebne namirnice pri ruci.
I što je još bolje – testo koje koristite ostaje izuzetno mekano i u narednim danima, pa će i sutra biti kao da su upravo izašle iz rerne. Nema više čekanja na testo da naraste ili bježanja od komplikovanih koraka – samo tri sastojka i odličan rezultat. Pripremite ih za doručak, užinu ili za druženje s prijateljima, jer ovi jednostavni, a savršeni zalogaji neće nikog ostaviti ravnodušnim!
Sastojci:
400 grama prosejanog brašna
250 grama margarina (na sobnoj temperaturi)
200 grama kisele pavlake
Priprema
Pomešajte margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi sa kiselom pavlakom, pa dodajte i brašno i sve mesite dok ne dobijete dino i mekano testo.
Oblikujte ga u loptu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom sat do dva u frižideru.
Potom prebacite na pobrašnjenu površinu, pa presecite napola i jednu polovinu lopte razvucite oklagijom u krug. Nakon toga secite nožem na trouglove, filujte po želji, i rolajte u kiflice.
Ovakve kiflice su mekane, vazdušaste i vrlo ukusne, a uz njih odlično idu i slatki nadevi poput čokoladnog krema ili džema i slani filovi od spanaća, sira, kulena...