Ем се БРЗО ПРАВЕ, ЕМ ЈЕФТИНЕ, а данима ОСТАЈУ СВЕЖЕ – рецепт за домаће кифлице!
Кифлице су класик који никад не излази из моде!
Мекане и мирисне кифлице су увек прави избор – једноставне су за спремање, а остају свеже и сутрадан. Савршене су као ужина за децу, практичан залогај на послу или када желиш да послужиш нешто домаће и топло.
Састојци
За припрему ти је потребно: 500 г брашна, кесица сувог квасца (7 г), кашичица шећера, кашичица соли, 250 мл млаке воде или млека, 50 мл уља и једно јаје за премазивање. По жељи их можеш посути сусамом или маком.
Поступак:
Поступак је једноставан – у млаку воду или млеко додај квасац и шећер, па остави да се активира. Затим помешај са брашном, сољу и уљем, па умеси глатко тесто. Оставља се да нарасте око 45 минута. Када удвостручи запремину, тесто се развије у круг дебљине око 1 цм, исече на троуглове и урола у кифлице.
Пре печења их премажи јајетом, поспи по жељи и остави још 15 минута да одморе. ПекУ се на 200°Ц око 15–20 минута, док не добију златну боју и хрскаву корицу.