Em se BRZO PRAVE, EM JEFTINE, a danima OSTAJU SVEŽE – recept za domaće kiflice!
Kiflice su klasik koji nikad ne izlazi iz mode!
Mekane i mirisne kiflice su uvek pravi izbor – jednostavne su za spremanje, a ostaju sveže i sutradan. Savršene su kao užina za decu, praktičan zalogaj na poslu ili kada želiš da poslužiš nešto domaće i toplo.
Sastojci
Za pripremu ti je potrebno: 500 g brašna, kesica suvog kvasca (7 g), kašičica šećera, kašičica soli, 250 ml mlake vode ili mleka, 50 ml ulja i jedno jaje za premazivanje. Po želji ih možeš posuti susamom ili makom.
Postupak:
Postupak je jednostavan – u mlaku vodu ili mleko dodaj kvasac i šećer, pa ostavi da se aktivira. Zatim pomešaj sa brašnom, solju i uljem, pa umesi glatko testo. Ostavlja se da naraste oko 45 minuta. Kada udvostruči zapreminu, testo se razvije u krug debljine oko 1 cm, iseče na trouglove i urola u kiflice.
Pre pečenja ih premaži jajetom, pospi po želji i ostavi još 15 minuta da odmore. PekU se na 200°C oko 15–20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju i hrskavu koricu.