Гибаница у облику крофне - о да! Брзо спремљен оброк за доручак или вечеру!
Ово је сјајна идеја за брзи залогај који ћете волети и за доручак и за вечеру!
Потребни састојци:
За припрему ових сланих мини пита биће вам потребно неколико танких кора, око 150 г сира, 200 мл јогурта, 50 мл уља, мало млека, 3 јаја, прашак за пециво и, по жељи, мало соли. Такође, припремите калупе за мафине и папирне корпице.
Припрема:
У већој чинији прво умутите јаја, па им додајте прашак за пециво, јогурт, уље и уситњен сир. Ако је сир благог укуса, слободно додајте мало соли. Све добро измешајте док не добијете глатку, течну смесу.
Затим узмите танку кору, раширите је и лагано попрскајте уљем. Преко ње ставите другу кору коју сте претходно умочили у фил, па је згужвајте на дну прве коре. По жељи додајте још мало надева преко тог слоја.
Након тога, ту двоструку, филовану кору скупите одозго у фину хармонику. Добро је стисните и увијте у круг, тако да буде компактна и стане у папирну корпицу. Исто поновите са преосталим корама и надевом.
Када су све питице спремне у калупу, прелијте их остатком смесе. Ако вам фил понестане, можете га допунити једним јајетом, мало сира и јогурта и тиме премазати сваку питицу пре печења.
Пеците у рерни загрејаној на 200°Ц око 45–50 минута, док питице не добију златну боју и лепо не нарасту. Резултат је брз и укусан залогај који ће сви обожавати!