Лазање супа је постала прави ХИТ НА ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА – ево како да је припремите!
Лазање су једно од оних јела која увек подсећају на домаћу кухињу и пружају осећај топлине.
У свету кулинарских трендова, друштвене мреже често изненаде једноставним, али укусним идејама које брзо постану виралне. Са доласком јесени сви тражимо „цомфорт food“ – јела која греју душу, па и не чуди што су поново у центру пажње – лазање супа. Овај рецепт савршено комбинује богат укус класичних лазања са кремастом и утешном текстуром густе супа, чинећи га идеалним јелом за јесен и зиму.
Шта је заправо лазање супа?
Ради се о топлом и заситном јелу које садржи све елементе које волите код лазања – млевено месо или његову биљну алтернативу, сос од парадајза, крем сир и комадиће тестенине. Уместо слојевитог печења у рерни, састојци се кувају заједно у лонцу и претварају у раскошну супу која одише домаћим, породичним укусом.
Зашто је постала вирална?
Једноставна припрема и „cozy“ атмосфера главни су разлог њене популарности. Људи воле рецепте који изгледају импресивно, а не захтевају сате проведених у кухињи. Уз то, јело се може припремити унапред, подгрејати или чувати у замрзивачу – што јасно објашњава зашто је ТикТок препун видеа са овим рецептом.
Лазање супа је савршено јело за хладније јесенске дане, па ако тражите једноставан начин да уживате у укусима лазања без дугог печења, овај вирални хит са друштвених мрежа ће сигурно освојити вашу кухињу.
Рецепт за лазање супу
Састојци:
-
2 кашике маслиновог уља
-
1 главица лука (ситно исецкана)
-
2 чена белог лука (ситно исецкана)
-
400 г млевеног меса (или биљна алтернатива)
-
1 конзерва (400 г) пелата или пасиране парадајза
-
1 л повртног или месног темељца
-
1 кашичица оригана
-
1 кашичица сувог босиљка
-
со и бибер по укусу
-
6 листова тестенине за лазање (разломљених на комаде)
-
150 г ricotte или крем сира
-
100 г ренданог сира (пармезан или моцарела)
-
свеж босиљак за декорацију
Припрема:
-
У већем лонцу загрејте маслиново уље, додајте лук и бели лук и пропржите док не омекшају.
-
Додајте млевено месо и пржите док не добије лепу боју.
-
Улијте парадајз и темељац, зачините орасом, босиљком, сољу и бибером.
-
Кувајте око 10 минута, затим додајте разломљене листове лазања. Кувајте док тестенина не омекша.
-
Умијешајте ricottu или крем сир за кремасту текстуру.
-
Послужите топло, посуто ренданим сиром и свежим босиљком.
Савет: Лазање супу можете припремити унапред и чувати у фрижидеру – следећег дана биће још укуснија!