Лиснати троуглићи са качкаваљем који остављају без даха: Мекани изнутра, хрскави споља - топе се у устима
Сви их обожавају.
05.09.2025.
09:34
Коментари (0)
Лиснати троуглићи са качкаваљем су брза и неодољива слана грицкалица.
Хрскави споља, а мекани и пуни топљеног сира изнутра, идеални су за доручак, ужину или послужење гостима.
Састојци и количина:
Лиснато тесто - 1 паковање
Качкаваљ - 150 г
Јаје - 1
Сусам или лан - по жељи
Начин припреме:
Развуците лиснато тесто и исеците га на квадрате средње величине. На средину сваког квадрата ставите кашику ренданог качкаваља. Преклопите квадрат дијагонално да добијете троугао и притисните ивице виљушком да се лепо споје.
Поређајте троуглиће у плех обложен папиром за печење, премажите умућеним јајетом и поспите сусамом или ланом. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 15-20 минута, док не порумене и постану хрскави.