Брза погача из рерне – готова за пола сата, а мекша од сваке лепиње: Експресни рецепт за никад бољи укус
Нема ништа лепше од мириса тек печене погаче који испуни целу кућу. Ако волите домаћи хлеб, али немате времена за дуге припреме и чекање, ова брза погача биће ваш спас. Спремна је за мање од сат времена, а укусом ће вас подсетити на старе бакине рецепте.
Ако желите да обрадујете породицу мирисном и меканом погачом, а немате пуно времена за припрему, ова брза погача је прави избор.
Спремна је за мање од сат времена, не захтева компликовану припрему, а укусом ће вас подсетити на домаћи хлеб из детињства.
Састојци:
500 г брашна
1 кесица сувог квасца (или пола коцке свежег)
1 кашичица шећера
1,5 кашичица соли
250 мл млаке воде
3 кашике уља
1 јаје (за премазивање)
сусам или лан (по жељи)
Припрема:
У посуду сипајте млаку воду, додајте квасац и шећер, па оставите неколико минута да се активира.
Затим умешајте брашно, со и уље и замесите мекано тесто. Ако је потребно, додајте још мало брашна да се не лепи за руке.
Тесто обликујте у лопту, прекријте крпом и оставите да одмори око 20 минута.
Након тога, премесите тесто, ставите га у подмазан плех и благо ножем засеците површину у облику крстића или коцкица.
Премажите умућеним јајетом и поспите сусамом или ланеним семеном.
Пеците у унапред загрејаној рерни на 200°Ц око 30 минута, док погача не добије златну корицу.
Послуживање:
Ова погача савршено иде уз сир, кајмак, јогурт или домаће супе и чорбе. Најлепша је док је још топла, али једнако је укусна и следећег дана.