Мирис ПОРОДИЧНОГ НЕДЕЉНОГ ручка - КИСЕЛИ КУПУС СА СУВИМ МЕСОМ: Доносимо вам детаљан рецепт КОРАК ПО КОРАК...
Традиционално јело које се воли.
Кисели купус одувек има посебно место на нашој зимској трпези. Од њега можемо да припремимо разна јела, а свако од њих је заситно, богато и право породично.
Ово је једно од оних јела које се крчка полако, у највећем лонцу који имамо, и које окупља укућане већ на сам мирис из кухиње.
Састојци
кисели купус 2,5 кг
суво месо 600 г
црни лук 6 главица
бели лук 1 главица
ловоров лист 3 комада
љута зачинска паприка 1 кашичица
млевени парадајз 5 кашика
уље 150 мл
со и бибер по укусу
Припрема:
На почетку загревамо уље у великом лонцу и на њему пропржимо ситно исецкан црни лук уз један лист ловора, док не постане стакласт и мирисан.
Затим додајемо исечен кисели купус и ситно уситњен бели лук, па све заједно зачињавамо сољу, бибером и љутом паприком по укусу. Наливамо са око два децилитра воде и остављамо да се крчка на тихој ватри док купус не омекша и пусти сокове.
Када је купус лепо омекшао, додајемо млевени парадајз и комаде сувог меса, додатно побиберимо и убацујемо преостала два листа ловора.
Настављамо са лаганим динстањем на слабој ватри, док месо не постане потпуно мекано и не почне да се одваја од костију. Тада знамо да је јело готово и спремно за послужење, богато, ароматично и идеално за хладне зимске дане.