Најбоље свечано предјело за славу ком нико не може да одоли - МИМОЗА САЛАТА!
Сезона слава је увелико почела, а уз њу долази и потреба за нечим укусним, декоративним и једноставним за припрему.
Мимоза салата савршен је избор за слано предјело које сви воле, а притом изгледа веома лепо и свечано на трпези.
Потребни састојци:
За припрему је потребно обезбедити килограм кромпира и 500 грама шаргарепе, обоје скуване у сланој води. Од седам тврдо куваних јаја пет се ренда, док се преостала два користе за декорацију. Потребан је и сухомеснати производ по избору (око 300 грама), затим 400 грама киселе павлаке, 285 грама мајонеза и око 150 грама крупно млевеног кикирикија. За завршни украс користе се два кисела краставца и мало тортиља чипса.
Припрема:
Састојци се слажу слојевито у калуп за торту. На дно иде рендан кромпир, преко њега слој мајонеза, затим павлаке. Након тога додаје се ситно сецкани сухомеснати производ и посипа шаком кикирикија. Следећи слој чини рендана шаргарепа.
Поступак се понавља док се не потроши сав припремљен материјал. На крају се површина премаже мешавином мајонеза и павлаке, а затим украси куваним јајима, сецканим краставчићима и тортиља чипсом.
Ова салата, осим што је изузетно укусна, на трпези делује свечано и привлачно, па се одлично уклапа у сваки славски мени.