Najbolje svečano predjelo za slavu kom niko ne može da odoli - MIMOZA SALATA!
Sezona slava je uveliko počela, a uz nju dolazi i potreba za nečim ukusnim, dekorativnim i jednostavnim za pripremu.
Mimoza salata savršen je izbor za slano predjelo koje svi vole, a pritom izgleda veoma lepo i svečano na trpezi.
Potrebni sastojci:
Za pripremu je potrebno obezbediti kilogram krompira i 500 grama šargarepe, oboje skuvane u slanoj vodi. Od sedam tvrdo kuvanih jaja pet se renda, dok se preostala dva koriste za dekoraciju. Potreban je i suhomesnati proizvod po izboru (oko 300 grama), zatim 400 grama kisele pavlake, 285 grama majoneza i oko 150 grama krupno mlevenog kikirikija. Za završni ukras koriste se dva kisela krastavca i malo tortilja čipsa.
Priprema:
Sastojci se slažu slojevito u kalup za tortu. Na dno ide rendan krompir, preko njega sloj majoneza, zatim pavlake. Nakon toga dodaje se sitno seckani suhomesnati proizvod i posipa šakom kikirikija. Sledeći sloj čini rendana šargarepa.
Postupak se ponavlja dok se ne potroši sav pripremljen materijal. Na kraju se površina premaže mešavinom majoneza i pavlake, a zatim ukrasi kuvanim jajima, seckanim krastavčićima i tortilja čipsom.
Ova salata, osim što je izuzetno ukusna, na trpezi deluje svečano i privlačno, pa se odlično uklapa u svaki slavski meni.