Најбржи рецепт за ПЕЧЕНЕ ПАПРИКЕ У ТЕГЛИ: Идеја за здраву ЗИМНИЦУ БЕЗ КОНЗЕРВАНСА!
Печене паприке у тегли – укуси лета током целе зиме.
Ако желите да и у хладним данима уживате у мирису и укусу свежих паприка, печене капије у тегли су прави избор. Без конзерванса, једноставне за припрему и вишеструко употребљиве – од прилога уз месо до додатка салатама – овај рецепт ће сигурно наћи место у свакој кухињи.
Потребно је:
-
5 кг црвених паприка (капија)
-
2 кашике соли
-
1 кашика шећера
-
200 мл алкохолног сирћета
-
200 мл уља
-
5–6 ченова белог лука
-
неколико зрна бибера
-
першун по жељи
Припрема:
Паприке оперите и испеците у рерни док не омекшају и кожица не потамни. Док су још вруће, ставите их у кесу или посуду с поклопцем да се додатно опаре – тако ће се лакше љуштити. Ољуштене паприке ређајте у стерилисане тегле, а између редова убаците бели лук, першун и неколико зрна бибера.
У посебној посуди сједините уље, сирће, со и шећер, па том мешавином прелијте паприке. Затворене тегле пастеризујте око 20 минута у шерпи с врелом водом, а затим их одложите на тамно и хладно место.
Овако спремљене паприке задржаће свежину и биће савршен додатак многим јелима током целе зиме.