Пита са маком Сузане Манчић боља од сваке штрудле, док се пече осваја мирисом
Брзо и лако са готовим корама.
Уколико обожавате традиционалну маковњачу, али немате времена да месите тесто, рецепт за питу са маком Сузане Манчић је баш оно што вам треба.
Водитељка питу са маком припрема са куповним корама, што знатно олакшава и убрзава припрему, а укус остаје подједнако добар као да сте све радили ручно и маковњачу припремали по рецепту из бакине свеске.
Што значи да, иако су коришћене куповне коре, нико није приметио разлику у укусу.
Ево једноставног рецепта за ову укусну посластицу која ће сигурно обрадовати ваше укућане и госте!
Састојци за питу са маком:
3 јајета
1,5 шоља шећера
4 дл уља
2 шоље гриза
1 ванилин шећер
1 прашак за пециво
400 г мака
400 мл (2 шоље) врелог млека
1,5 шоља шећера
Умутите јаја, па постепено додајте шећер, уље, гриз, ванилин шећер и прашак за пециво, мешајући док се смеса лепо не сједини.
Прелијте мак врућим млеком и додајте шећер, па све добро измешајте док се не добије уједначена смеса.
Куповне коре поделите на три дела јер филова има довољно за три слоја. На један лист кора најпре намажите жути фил, затим равномерно распоредите фил од мака.
Поновите овај поступак док не утрошите све коре и филове. Загрејте рерну на 180°Ц и пеците маковњачу око 40 минута, док не добије златну боју. Када се испече, оставите да се мало охлади, па је исеците и послужите.
Рецепт за питу са маком Сузане Манчић идеалан избор када желите брз и укусан десерт, без пуно времена проведеног у кухињи.