Посне Паприке пуњене житом: Сека Алексић открива једноставан и укусан рецепт из своје кухиње
Позната и као врхунска домаћица поделила је и један предиван рецепт.
Пред сваки велики верски празник Сека Алексић претвара свој дом у праву бајку али пре свега фолк звезда се придржава хришћанских правила. Веома поштује пост, којем су прилагођена и јела на њеној трпези. Позната као домаћица какву би свако пожелео у кухињи, Сека предлаже рецепт за укусно јело које ових дана често припрема породици...
За ово укусно јело потребно је 8 паприка, 500 г пшенице, 3 чена белог лука,100 г парадајза, 300 г празилука, пола кашичице слатке паприке и босиљак.
Ситно исецкајте празилук, а парадајз исеците на коцкице. Издинстајте бели лук и слатку паприку, па успите скувано и самлевено жито. Додајте зачине по укусу, мало босиљка и припремљеном смесом напуните паприке. Сложите их у плех или ватросталну посуду, прекријте фолијом и пеците 30 минута на 180 степени.