Posne Paprike punjene žitom: Seka Aleksić otkriva jednostavan i ukusan recept iz svoje kuhinje
Poznata i kao vrhunska domaćica podelila je i jedan predivan recept.
Pred svaki veliki verski praznik Seka Aleksić pretvara svoj dom u pravu bajku ali pre svega folk zvezda se pridržava hrišćanskih pravila. Veoma poštuje post, kojem su prilagođena i jela na njenoj trpezi. Poznata kao domaćica kakvu bi svako poželeo u kuhinji, Seka predlaže recept za ukusno jelo koje ovih dana često priprema porodici...
Za ovo ukusno jelo potrebno je 8 paprika, 500 g pšenice, 3 čena belog luka,100 g paradajza, 300 g praziluka, pola kašičice slatke paprike i bosiljak.
Sitno iseckajte praziluk, a paradajz isecite na kockice. Izdinstajte beli luk i slatku papriku, pa uspite skuvano i samleveno žito. Dodajte začine po ukusu, malo bosiljka i pripremljenom smesom napunite paprike. Složite ih u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.