Пун плех ГРИЗ КОЦКИ кошта само 500 динара - Кремаста посластица која се НЕ ПЕЧЕ, а и дете може да је направи
Овај колач неодољиво подсећа на ледене коцке, а многи кажу – још је и бољи!
Доносимо рецепт за најкремастији колач који сте пробали, а не морате ни палити рерну. Ради се о посластици од гриза и беле чоколаде на подлози од кекса која има све предиспозиције да постане један од ваших најдражих колача.
Гриз коцке – састојци:
- 125 г петит кекса
- 1 литра млека
- 200 г гриза
- 180 г шећера
- 130 г маслаца
- 50 г беле чоколаде
- шлаг за украс
- по жељи млевени лешници, бадеми или кекс за украс
Гриз коцке – припрема:
Петит кексе умакати у мало млека и поређати на плех димензија 20 пута 30 центиметара обложен фолијом или пек папиром. Одвојити мало млека од литра и помешати с гризом и шећером, а остатак млека ставити на ватру да заврије.
У узаврело млеко умешати смесу с гризом те лагано кувати док се не згусне као пудинг. У врели крем додати белу чоколаду, промешати, покрити прозирном фолијом и оставити да се хлади.
Измиксати маслац и постепено му додавати охлађен крем. Крем истрести у калуп на петит кекс. По жељи измиксати један шлаг или 200 мл павлаке за шлаг и премазати колач. Додатно колач можете посути млевеним лешницима, орасима, бадемима или млевеним кексом.
Добро охладити, најбоље преко ноћи.