РИБА У ФОЛИЈИ за дане поста и славску трпезу: Неда Украден открила рецепт који обожавају домаћице - једноставно, брзо и невероватно укусно
Како се приближавају дани поста, Свети Никола и све децембарске славе, домаћице у Србији све чешће трагају за брзим, једноставним и проверено укусним рибљим рецептима. Управо зато се риба у фолији по рецепту Неде Украден поново нашла међу најтраженијим јелима - минималан труд, максималан укус, а припрема траје мање од пола сата.
Риба у фолији последњих година постала је прави хит на славским трпезама, посебно током дана поста, јер се припрема лако, не захтева посебно кулинарско умеће, а увек испадне сочна, мекана и ароматична. Међу најпопуларнијим верзијама истиче се рецепт који често спрема Неда Украден, позната по једноставним, али изузетно укусним јелима која радо дели са својим пратиоцима.
Овај начин припреме посебно воле домаћице пред Светог Николу и Бадње вече - риба остаје пуна укуса, нема прскања уља, нема компликација, а цела кућа мирише на празнике. Идеална је и као главно јело на славску трпезу, јер се слаже уз салате, кромпир, поврће или било које посно предјело. Практична, брза и елегантна, ова риба у фолији поново осваја, баш у време када је потражња за рибљим рецептима највећа.
Састојци:
3 добро очишћене ораде (300-400 г свака)
1 коцкица путера
1 веза першуна
1 веза рузмарина
3 чена белог лука
1 шољица маслиновог уља
300 г кромпира
2 главице црвеног лука
со, бибер
Припрема:
1. Рибу очистите и ставите на алу-фолијом обложен плех.
2. Добро их целе премажите путером и засеците на пар места.
3. Бели лук ољуштите исецкајте па ubaccite у засечене делове рибе.
3. Поспите преко исецкане першун и рузмарин, те посолите и побиберите.
4. Прелијте уљем и све добро ушукајте у фолију.
5. Пеците у рерни загрејаној на 200 степени 20 минута.
6. За прилог припремите кромпир скуван у љусци те помешан са сецканим црвеним луком, уљем, сољу, сирћетом и малчице бибера.