Кошта само 500 ДИНАРА, а кремастији и укуснији од ледених коцки
Доносимо рецепт за најкремастији колач који сте пробали, а не морате ни палити рерну.
Ради се о посластици од гриза и беле чоколаде на подлози од кекса која има све предиспозиције да постане један од ваших најдражих колача.
Гриз коцке – састојци:
125 г петит кекса
1 литра млека
200 г гриза
180 г шећера
130 г маслаца
50 г беле чоколаде
шлаг за украс по жељи
млевени лешници
бадеми или кекс за украс
Припрема:
Петит кексе умакати у мало млека и поређати на плех димензија 20 пута 30 центиметара обложен фолијом или пек папиром.
Одвојити мало млека од литра и помешати с гризом и шећером, а остатак млека ставити на ватру да заврије.
У узаврело млеко умешати смесу с гризом те лагано кувати док се не згусне као пудинг.
У врели крем додати белу чоколаду, промешати, покрити прозирном фолијом и оставити да се хлади.
Измиксати маслац и постепено му додавати охлађен крем.
Крем истрести у калуп на петит кекс.
По жељи измиксати један шлаг или 200 мл павлаке за шлаг и премазати колач.
Додатно колач можете посути млевеним лешницима, орасима, бадемима или млевеним кексом.
Добро охладити, најбоље преко ноћи.