Споља хрскави, а изнутра сочни: Трик Џејмија Оливера о печеним кромпирићима ћете обожавати!
Хрскави кромпирићи који су споља златни, а унутра мекани и сочни, савршен су додатак сваком ручку, али многима је изазов да их припреме баш тако.
Светски познати кувар Џејми Оливер дели једноставан трик који гарантује одличан резултат.
Прво је важно кромпириће скувати у сланој води десетак минута, а затим их добро процедити да се не распадну. Након тога, на плех се стави по кашика уља и мало винског сирћета, а кромпирићи се равномерно распореде и лагано протресу.
Печење траје око 50 минута на 180 степени, али кључ је у томе да се након 40 минута кромпирићи лагано притисну гњечилицом како би се створила мала удубљења – то им даје посебну хрскавост. Затим се врате у рерну још десет минута и добијате савршено печене, мекане и хрскаве кромпириће, идеалне уз месо и салату.