Старински рецепт за УШТИПКЕ БЕЗ ЈАЈА: Један необичан додатак им даје фантастичан укус
Праве се врло брзо и једноставно.
24.08.2025.
18:44
Коментари (0)
Неће упити ни кап уља, а правићете их из дана у дан. Ево како иде рецепт за ове савршене уштипке.
Састојци:
- 500 г брашна
- 250 мл млаке воде
- 1 кашичица соли
- 2 кашике ракије од лозе
- 1 кашичица шећера
Припрема:
У дубоку посуду додајте брашно, со, ракију, шећер и млаку воду, па заместите тесто. Знаћете да је смеса добра када тесто лагано клизи са кашичице. У тигањ сипајте уље, а када се загреје кашиком вадите тесто и сипајте у тигањ правећи дугуљасте облике. Пржите их с обе стране док не добију златно жуту боју. Готове уштипке спуштајте на папирни убрус, како би се оцедили од вишка масноће.