Најбоље и НАЈБРЖЕ КИФЛИЦЕ без чекања да ТЕСТО НАРАСТЕ - Савршено мекано тесто за ужину или брзи ручак, хрскаве споља и ваздушасте изнутра
Заборавите на чекање да тесто нарасте - ове брзе кифлице су готове за мање од 30 минута, мекане изнутра, хрскаве споља и савршене за подневну ужину, брзи ручак или кад желите домаћи залогај без муке.
Многи мисле да домаће кифлице захтевају сате рада и чекања, али постоји трик: прашак за пециво и павлака чине тесто ваздушастим, меканим и кремастим, без дизања. Ове брзе кифлице су идеалне за подне, када желите нешто топло и укусно, а немате времена за чекање. Уз неколико једноставних састојака, можете имати савршене домаће кифлице које ће се топити у устима и освајати на први залогај.
Састојци
- 500 г брашна
- 250 г киселе павлаке
- 2 јаја (једно за тесто, једно за премаз)
- 100 г путера или маргарина (омекшан)
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица прашка за пециво
- мало млека за премаз (опционо)
- сусам или ким за посипање
Припрема
У великој посуди помешајте брашно, прашак за пециво и со.
Додајте павлаку, јаје и омекшани путер. Месите тесто неколико минута док не постане глатко и хомогено.
Развуците тесто на дебљину око 1 цм и исеците на троуглове.
Заролајте троуглове од шире стране ка врху да формирате кифлице.
Поређајте кифлице на плех обложен папиром за печење. Премажите их другим јајетом и по жељи поспите сусамом или кимом.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 200°Ц око 15–20 минута, док не добију златну боју.
Савети
Тесто се не мора дизати – прашак за пециво замењује дуготрајно дизање.
Павлака чини кифлице кремастим изнутра и мекшим.
За варијанту ужине, можете додати сир, шунку, или чак чоколаду за слатке кифлице.
Послужите топле или охлађене, за брзи ручак, подневну ужину или доручак.
Зашто су ове кифлице посебне?
Брзе, једноставне и мекане, а ипак хрскаве споља. Идеалне за подневну ужину или брзи ручак код куће или у канцеларији. Савршене када желите домаћи залогај без чекања и муке.