Уштипци су вам стално ПУНИ УЉА? Додајте само ову намирницу и тесто ће испасти одлично!
Једите их слатке или слане, по вашој жељи!
Ови домаћи уштипци од јогурта савршени су избор када желимо брз, укусан и једноставан доручак или ужину. Праве се без квасца, не захтевају мировање теста, а испадају ваздушасти и златно хрскави споља, док су изнутра меки и мирисни.
Састојци
-
200 г брашна
-
1 јаје
-
1 кашичица прашка за пециво
-
½ кашичице соли
-
2 дл јогурта
Припрема
-
У чинији помешамо брашно, прашак за пециво и со. Додамо јаје и јогурт, па све сједнимо док не добијемо глатко, мекано тесто.
-
У дубљем тигању загрејемо уље на средњој температури.
-
Кашику умочимо у топло уље, грабимо мало смесе и пажљиво спуштамо у уље.
-
Пржимо док уштипци не постану златносмеђи са свих страна, затим их вадимо на кухињски папир да упију вишак масноће.
Послужујемо их топле, уз сир, павлаку, ајвар или домаћи џем – једноставно, а савршено укусно јело које нас враћа у детињство.