Uštipci su vam stalno PUNI ULJA? Dodajte samo ovu namirnicu i testo će ispasti odlično!
Jedite ih slatke ili slane, po vašoj želji!
Ovi domaći uštipci od jogurta savršeni su izbor kada želimo brz, ukusan i jednostavan doručak ili užinu. Prave se bez kvasca, ne zahtevaju mirovanje testa, a ispadaju vazdušasti i zlatno hrskavi spolja, dok su iznutra meki i mirisni.
Sastojci
-
200 g brašna
-
1 jaje
-
1 kašičica praška za pecivo
-
½ kašičice soli
-
2 dl jogurta
Priprema
-
U činiji pomešamo brašno, prašak za pecivo i so. Dodamo jaje i jogurt, pa sve sjednimo dok ne dobijemo glatko, mekano testo.
-
U dubljem tiganju zagrejemo ulje na srednjoj temperaturi.
-
Kašiku umočimo u toplo ulje, grabimo malo smese i pažljivo spuštamo u ulje.
-
Pržimo dok uštipci ne postanu zlatnosmeđi sa svih strana, zatim ih vadimo na kuhinjski papir da upiju višak masnoće.
Poslužujemo ih tople, uz sir, pavlaku, ajvar ili domaći džem – jednostavno, a savršeno ukusno jelo koje nas vraća u detinjstvo.