Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

13 година ПАКЛА и борбе са СТРАШНОМ БОЛЕШЋУ: Најлепша жена поделила ПОТРЕСНЕ СЛИКЕ игли, инфузија и завоја - "Имам 10 СТРАВИЧНИХ симптома сваки дан"

09.08.2023. 09:30
Пише:
Србија Данас
bela Hadid
бела Хадид / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/bellahadid

Иза огромог успеха крије се велика жртва

Најплаћенија манекенка на свету и једна од најлепших жена света Бела Хадид (26) повукла се са јавне сцене, а многи су спекулисали да је на рехабилитацији због супстанци које је наводно конзумирала неко време.

Међутим, Бела је сада све демантовала и први пут јавно проговорила о здравственом проблему који је имала, а због којег је дуго била подвргнута лечењу.

Од овог ПРИЗОРА "ПАДА ВИЛИЦА"! Завирите у дом глумице Ким Катрал, ГЛАМУРОЗНИЈЕ него код Саманте Џоунс (ВИДЕО)

Од овог ПРИЗОРА "ПАДА ВИЛИЦА"! Завирите у дом глумице Ким Катрал, ГЛАМУРОЗНИЈЕ него код Саманте Џоунс (ВИДЕО)

Андреа је била ГЛУМИЦА у филмовима за ОДРАСЛЕ пре него што је постала ПОЗНАТА ПЕВАЧИЦА, а њен хит сви знају!

Андреа је била ГЛУМИЦА у филмовима за ОДРАСЛЕ пре него што је постала ПОЗНАТА ПЕВАЧИЦА, а њен хит сви знају!

Бела већ дуго пати од последица лајимске болести, а протеклих 100 дана је провела у борби против нових инфекција које су се удружиле са старом бољком. 

- Мала ја која сам патила била би тако поносна на мене јер нисам одустала од себе - овим је речима започела своју објаву на Инстаграму уз низ фотографија медицинских извештаја.

- Захвална сам својој мами што је сачувала све моје налазе, што је била уз мене све време, никад ме није напустила, чувала ме је и подржавала, али оно најбитније - што ми је све ово време веровала - написала је Бела на Инстаграму.

- Бити тако тужна и болесна с највише благослова/привилегија/прилика/љубави око себе била је врло веројатно највише збуњујућа ствар икад. Живот у овом стању, које се с временом погоршавало, и рад како бих себе, породицу и људе око себе учинила поноснима, узели су данак на многе начине које још не могу објаснити. Као прво, желим вам рећи да сам ок и да се не бринете. Као друго, ништа не бих мењала, да треба све ово испочетка урадити како бих стигла до овог тренутка у којем сам сада, коначно здрава, опет бих то учинила. То ме је учинило особом каква сам данас - додала је.

У извештајима се види да ово није једини медицински проблем констатован код манекенке. Наиме, према налазима она још од 2014. годите пати од екстремне исцрпљености, депресије, потешкоће са спавањем, а није била ни у стању да похађа школу, јер има велике проблеме са пажњом и памћењем.

- Покушала сам одабрати најпозитивније фотографије које сам могла пронаћи, јер колико год ово искуство било болно, исход је био најпросветљујуће искуство у мом животу, испуњено новим пријатељима, новим визијама и новим мозгом - објаснила је и захвалила свима који су били уз њу на том путу.

- Што се тиче могућег повратка на писту? Вратићу се кад будем спремна - закључила је Бела.

Позната 26-годишњакиња објавила је низ фотографије које приказују неке од најгорих тренутака које је претрпела током година борбе са овом хроничном болешћу. Ове потресне фотографије откривају њену исцрпљујућу, напорну битку и умор који се крију иза гламура и огромног успеха, толиког да је постала најтраженији супермодел на свету.

На неколико фотографија види се како су инфузије причвршћене Бели за руку, док је на другима она на различитим прегледима или јој медицинске сестре ваде крв. Такође, манекенка је храбро поделила и оне слике на којима је видно исцрпљена и малаксала, у потпуности без шминке и у кућном издању.

"0д 14. године осећам и по 10 ужасних симптома дневно"

Манекенка, којој је лајмска болест дијагностикована 2012. у 14. години, у више наврата говорила је о агонији коју пролази због овог стања. Једном приликом је открила подужу листу симптома који је муче, рекавши да се сваки дан суочава са низом непријатности - аритмијом срца, променама расположења, болом у зглобовима, знојењем, мучнином, несаницом, главобољом, тескобом и збуњеношћу.

- Ово је оно што свакодневно трпимо. Без лека. Сваки дан бих знала да осетим и по десетак од ових симптома и то од 14. године. Све је постало још теже кад сам напунила 18. То је толико утицало на моје памћење да изненада више нисам знала како да се довезем од Малибуа до Санта Монике где сам живела. Нисам могла ни да јашем. Било ми је јако лошеиспричала је својевремено.

Бела је лајмску болест назвала "невидиљивом", с обзиром да није очигледна и нема физичке манифестације.

Bela Hadid, Mark Kalman
Бела Хадид, Марк Калман / Извор: Профимедиа

Изгледа да Бели не цветају руже ни на љубавном плану. Како јављају страни медији она је раскинула са својим дечком Марком Калманом са ким је била 2 године у вези. Разлози раскида за сада нису познати, а многи су били изненађени, јер се шушкало да се Марк спремао да вери Хадидову.