Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАУЧИТЕ ДА УЖИВАТЕ: Ово је сјајан ТРИК како да једете ЧОКОЛАДУ а да више никада немате ГРИЖУ САВЕСТИ!

26.11.2021. 11:43
Пише:
Србија Данас
čokolada
чоколада / Извор: Shutterstock

Никад вас више неће "пећи савест"

Зашто себи ускратити омиљену посластицу или, још горе, јести и имати грижу савести? Веома је лако направити чоколадне посластице које су здраве, укусне и могу бити део уравнотежене исхране.

Ваша омиљена чоколада, која у последње време делује преслатко и некако безлично по укусу. Иако можда нећете моћи да створите укус од слатких успомена, ваша чоколада ће сигурно бити здравија од свих слаткиша које купите.

ОДМЕРЕНИ И РЕЗЕРВИСАНИ: Уколико вас ЗАВОЛИ, живот ће вам бити као из БАЈКЕ, ево о ком знаку ЗОДИЈАКА је реч

ОДМЕРЕНИ И РЕЗЕРВИСАНИ: Уколико вас ЗАВОЛИ, живот ће вам бити као из БАЈКЕ, ево о ком знаку ЗОДИЈАКА је реч

Да ли су вам ПЛУЋА здрава: Најједноставнији ТРИК СА ШИБИЦАМА открива да ли је време да ПОСЕТИТЕ ДОКТОРА

Да ли су вам ПЛУЋА здрава: Најједноставнији ТРИК СА ШИБИЦАМА открива да ли је време да ПОСЕТИТЕ ДОКТОРА

ПРОГЛАСИЛИ ЈЕ МРТВОМ! Певачица НЕСТАЛА на врхунцу каријере због БОЛЕСТИ, појавила се и ШОКИРЛА људе ИЗГЛЕДОМ!

ПРОГЛАСИЛИ ЈЕ МРТВОМ! Певачица НЕСТАЛА на врхунцу каријере због БОЛЕСТИ, појавила се и ШОКИРЛА људе ИЗГЛЕДОМ!

Испробајте овај једноставан рецепт за домаћу чоколаду, која не садржи гомилу шећера и можете је грицкати без гриже савести.

čokolada
чоколада / Извор: Профимедиа

Потребано вам је:

  • једнака количина какао путера и какао праха (шољица сваког састојка)
  • заслађивач по избору ,мед, урме, стевија, количина по укусу
  • додатни додаци ораси, лешници, рендана кора поморанџе, цимет, суво воће

Припрема:

Растопите какао путер у посуди за пару. Када се потпуно отопи, скините тигањ са ватре и додајте какао прах и заслађивач.

Добро промешајте да смеса буде потпуно глатка, а затим умешајте састојке по избору. Сипати у калупе и оставити да се стегне.

Када се чоколада стврдне, извадите је из калупа и по потреби исеците оштрим ножем. Најбоље је да га чувате у фрижидеру, јер на собној температури може да стоји само недељу дана.

Уместо какао путера можете користити кокосов путер или уље.

Čokolada
Чоколада / Извор: Профимедиа

Ако користите кокосово уље, чоколаду ћете након припреме морати ставити у замрзивач да се стврдне, а најбоље је да је чувате у фрижидеру.