Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Идеја за ручак: Запечене шпагете са пилетином у кремастом сосу од печурака (РЕЦЕПТ)

29.01.2020. 12:41
Пише:
Србија Данас/Мондо
Rerna
Рерна / Извор: Профимедиа

Укусно и једноставно!

Немате идеју шта више да спремите за ручак? Ево сјајног рецепта који ће се свима допасти!

Откривамо: Шта радити с фрижидером када нестане СТРУЈЕ?

Откривамо: Шта радити с фрижидером када нестане СТРУЈЕ?

Флеке од хемијске оловке скида млеко: Најбољи трикови за чишћење одеће без прања!

Флеке од хемијске оловке скида млеко: Најбољи трикови за чишћење одеће без прања!

Омиљена посластица нашег детињства: Добош торта (РЕЦЕПТ)

Омиљена посластица нашег детињства: Добош торта (РЕЦЕПТ)

Састојци:
  • Једне пилеће груди
  • 400 грама шпагета
  • 250 грама чедар сира
  • Једна мања црвена паприка
  • Једна мања зелена паприка
  • Кашичица соли
  • ¼ кашичице бибера
  • Кесица крем супе од печурака
  • Главица белог лука

špagete
шпагете / Извор: Профимедиа

 

Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени.

Сипајте воду у шерпу и ставите да проври. Затим у то додајте пилетину и пустите да ври неколико минута, затим смањите на средњу јачину и кувајте око пола сата.

Извадите месо из воде и сачувајте две шоље воде у којој је кувано месо. Када се скувано месо охлади, рукама га чупкајте да бисте добили ситне комаде.

Шпагете скувајте у истој води у којој сте кували пилетину, а затим их спојите са пилетином, скуваном супом од печурака, 150 грама чедар сира, исецканом паприком, луком, посолите и побиберите. У то додајте и једну шољу пилећег бујона који сте сачували, а по потреби додајте и још.

Све састојке ставите у плех и одозго нарендајте преосталих 100 грама сира, па пеците око 45 минута – уколико сир почне да "црни" раније, ставите фолију одозго.

Важно је да остане сочно и укусно: Колико дуго се месо пече у рерни

Важно је да остане сочно и укусно: Колико дуго се месо пече у рерни

Оригиналан рецепт за босанско тесто за пите: Ево како да вам испадну танке и прозирне

Оригиналан рецепт за босанско тесто за пите: Ево како да вам испадну танке и прозирне

ПАЛАЧИНКЕ КОЈЕ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Ово је тајни састојак наших бака

ПАЛАЧИНКЕ КОЈЕ ЋЕТЕ ОБОЖАВАТИ: Ово је тајни састојак наших бака

Брзи ручак за целу породицу: Мусака од броколија и шунке (РЕЦЕПТ)

Брзи ручак за целу породицу: Мусака од броколија и шунке (РЕЦЕПТ)

ОРИГИНАЛАН рецепт за слаткиш из снова: Направите њујоршки чизкејк

ОРИГИНАЛАН рецепт за слаткиш из снова: Направите њујоршки чизкејк