clear sky
20°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Ideja za ručak: Zapečene špagete sa piletinom u kremastom sosu od pečuraka (RECEPT)

29.01.2020. 12:41
Piše:
Srbija Danas/Mondo
Rerna
Rerna / Izvor: Profimedia

Ukusno i jednostavno!

Nemate ideju šta više da spremite za ručak? Evo sjajnog recepta koji će se svima dopasti!

Otkrivamo: Šta raditi s frižiderom kada nestane STRUJE?

Otkrivamo: Šta raditi s frižiderom kada nestane STRUJE?

Fleke od hemijske olovke skida mleko: Najbolji trikovi za čišćenje odeće bez pranja!

Fleke od hemijske olovke skida mleko: Najbolji trikovi za čišćenje odeće bez pranja!

Omiljena poslastica našeg detinjstva: Doboš torta (RECEPT)

Omiljena poslastica našeg detinjstva: Doboš torta (RECEPT)

Sastojci:
  • Jedne pileće grudi
  • 400 grama špageta
  • 250 grama čedar sira
  • Jedna manja crvena paprika
  • Jedna manja zelena paprika
  • Kašičica soli
  • ¼ kašičice bibera
  • Kesica krem supe od pečuraka
  • Glavica belog luka

špagete
špagete / Izvor: Profimedia

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

Sipajte vodu u šerpu i stavite da provri. Zatim u to dodajte piletinu i pustite da vri nekoliko minuta, zatim smanjite na srednju jačinu i kuvajte oko pola sata.

Izvadite meso iz vode i sačuvajte dve šolje vode u kojoj je kuvano meso. Kada se skuvano meso ohladi, rukama ga čupkajte da biste dobili sitne komade.

Špagete skuvajte u istoj vodi u kojoj ste kuvali piletinu, a zatim ih spojite sa piletinom, skuvanom supom od pečuraka, 150 grama čedar sira, iseckanom paprikom, lukom, posolite i pobiberite. U to dodajte i jednu šolju pilećeg bujona koji ste sačuvali, a po potrebi dodajte i još.

Sve sastojke stavite u pleh i odozgo narendajte preostalih 100 grama sira, pa pecite oko 45 minuta – ukoliko sir počne da "crni" ranije, stavite foliju odozgo.

Važno je da ostane sočno i ukusno: Koliko dugo se meso peče u rerni

Važno je da ostane sočno i ukusno: Koliko dugo se meso peče u rerni

Originalan recept za bosansko testo za pite: Evo kako da vam ispadnu tanke i prozirne

Originalan recept za bosansko testo za pite: Evo kako da vam ispadnu tanke i prozirne

PALAČINKE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Ovo je tajni sastojak naših baka

PALAČINKE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Ovo je tajni sastojak naših baka

Brzi ručak za celu porodicu: Musaka od brokolija i šunke (RECEPT)

Brzi ručak za celu porodicu: Musaka od brokolija i šunke (RECEPT)

ORIGINALAN recept za slatkiš iz snova: Napravite njujorški čizkejk

ORIGINALAN recept za slatkiš iz snova: Napravite njujorški čizkejk