Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Живе у ИНЦЕСТУ! Данијел и Ана су БРАТ И СЕСТРА, имају заједно ДВОЈЕ ДЕЦЕ, али то им није довољно, ЖЕЛЕ да се ВЕНЧАЈУ

21.09.2023. 11:35
Пише:
Србија Данас/Блиц
Daniel i Ana
Даниел и Ана / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/dnielparra

Сматрају да се воле и да никога не повређују, али немају подршку друштва!

Пошто ју је отац напустио када је била дете, Ана је увек знала да има изгубљеног брата којег није познавала. Оно што никада није могла да замисли ни у најгорим кошмарима, јесте да јој брат на крају постати емотивни партнер и отац њено двоје деце. Наравно, по свим природним законима, забрањено јој је да се уда за њега.

"Мама ми је рекла да нас је отац напустио да би основао другу породицу и да је добио још једног сина“, рекла је Ана Пара из Шпаније у бизарном интервјуу за "ЕЛ ЕСПАНОЛ".

Тада није знала ни његово име, ни године, једино што је сумњала јесте да њен сродник живи у Гранољеру, насељу при Барселони, њеном родном граду.

"Увек сам била радознала да га упознам, посебно у случају да налетим на њега једног дана на улици или негде", рекла је.

У потрагу кренула када је напунила 20 година

Када је напунила 20 година и одлучила да разјасни мистерију која ју је навела да открије идентитет свог брата. У потрагу је кренула преко Фејсбука. Пре свега, пронашла је очев профил, јер како је рекла, требало је само потражити презимена која су се појавила у крштеници и као резултат тога појавило се име Данијела Паре, сина његовог оца.

"Додала сам Данијела са другог анонимног профила који није био мој да не би видео презимена или било шта. Хтела сам само да прелистам и решим питање. Плашила сам се да бих испричавши му целу причу могла да уништим цео његов свет. Ипак, не, могла сам да избегнем да му кажем ко сам“, прича Ана.

У то време, Данијел, чији су се родитељи развели када је имао осам година, живео је са оцем. „Једном су ми рекли да можда имам сестру тамо, али мој отац ми то никада није рекао, то је било нешто што је желео да сакрије“, каже Данијел на почетку разговора за шпанске медије.

"Никада нисам желео да је тражим, можда бих да сам био јединац имао ту потребу да тражим изгубљену сестру“, открива овај младић, који по очевој и мајчиној страни има још три брата.

"Веганство је кренуло из муке!" Јелена Ђоковић ОТКРИЛА да ВОЛИ МЕСО, а ово је разлог што је прешла на биљну храну

"Веганство је кренуло из муке!" Јелена Ђоковић ОТКРИЛА да ВОЛИ МЕСО, а ово је разлог што је прешла на биљну храну

"Није ми дирао лице, оно је ДОНОСИЛО НОВАЦ": Исповест манекенке која је била удата за СИЛОВАТЕЉА, сломила се када је сазнала шта је радио ДЕВИЦАМА

"Није ми дирао лице, оно је ДОНОСИЛО НОВАЦ": Исповест манекенке која је била удата за СИЛОВАТЕЉА, сломила се када је сазнала шта је радио ДЕВИЦАМА

Први разговор преко друштвених мрежа

Када су им се путеви укрстили, почели су да започињу разговор преко друштвених мрежа. „Открили смо да смо били толико блиски да је било готово чудо да се нисмо поклопили, пошто смо обоје живели, у то време, изван Гранољера, у малом граду који се зове Санта Еулалија де Ронсана“, каже Ана, да би се Данијел убацио у разговор откривши да до сусрета никада није дошло.

Не размишљајући превише о томе, два дана након што су почели да разговарају, одлучили су да се сретну лично и да ставе тачку на толико година отуђења.

"Загрлили смо се и почели да се смејемо. Била је то веома чудна ситуација", открива Ана.

Три године млађи Данијел, само је потврдио њене речи.

"Било је мало непријатно јер нисмо знали шта да кажемо", каже Данијел, који је имао 17 година. тада три године млађи од своје „нове сестре”

Међутим, одмах након упознавнаја, почели су да се виђају са извесном редовношћу. "Покушали смо да одржимо братски однос, али нам је било тешко. Имали смо везу пријатеља који су остали да се виђају и причају једни другима ствари", каже Данијел.

Тако је било неко време, све док Ана није почела да живи сама, а он, који је радио у близини, није почео да је посећује.

"На крају, Дани је више времена проводио у мом стану него код куће. Тако је било све док нисмо почели да живимо заједно“, открила је она.

Коначно је упознала оца

Рутина заједничког живота их је у толикој мери зближила да су почели заједно да се забављају, посећују концерте, деле укусе и хобије, па чак и једни друге убрајају у друштво пријатеља. „Трудили смо се да одржимо тај братски однос, какав канони утврђују, али нисмо то тако осећали... Тај братски осећај није постојао. Упознао сам девојку која ми је рекла да ми је сестра и да има исте укусе као ја и да ми је било супер са њом, али нисам могао да је сврстам у сестру“, објашњава Данијел.

Ана је упознала Данијеву породицу. У случају њиховог оца, којег није видела током целог живота, решила је да га упозна, „па макар само због Данија“, каже.

"Мој отац је рекао да жели да ме упозна и Дани га је притискао да нас упозна. Отац ми више није био потребан, иако сам га упознала, па сам му је дала шансу и што је скинуо терет са Данијевих рамена. Истина је да ми тај човек никада ништа није показао“, објаснила је Ана.

Други пре њих схватили да су у бизарној љубави

Људи око Ане и Данијела почели су да примећују да је пламен љубави — и то не баш братске — почео да се разбуктава у њима. Међутим, они сами то нису хтели да виде.

"Нисмо хтели да то схватимо, били смо љути на себе јер нам је било тешко да то признамо и разбијемо тај табу: браћа смо и да нисмо тако осећали“, каже Ана, која никада неће моћи да заборавимо дан када се неизбежно коначно догодило

Данијел је открио како је дошло до првог пољупца.

"Забављали смо се, полако смо се приближавали и пао је први пољубац. Било је спонтано, ништа с предумишљајем…“, рекао је.

Након тога, уследио је огроман осећај кривице код обоје. Како су рекли, удаљили су се једно од другога. Како је пољубац дошао током изласка са пријатељима, само су они били сведоци њиховог тренутка слабости. О даљем и продубљеном односу, макар у том тренутку, није било речи.

Забрањен однос

"Свиђали смо се једно другом, били смо добри заједно, али смо брат и сестра, нисмо могли ништа...“, прича Ана.

Међутим та емотивна дистанца, како су је назвали у бизарном интервјуу, која није трајала више од три дана, за њих је било мучење. „Плакали смо, грлили се схватили смо да живимо заједно. Замислите да вам се свиђа девојка и да вам из моралног разлога забрањују да будете са њом... па, јако се лоше проводите“, каже Данијел.

Међутим, суседи су сумњали да нешто има између њих, пошто су их стално виђали заједно. Са друге стране, како су открили имали су подршку од заједничких пријатеља.

"Наши пријатељи су преживели цео процес и нормализовали га. На крају смо имали менталну баријеру коју је наметнуло друштво, али реалност је таква да смо двоје младих људи који се једног дана сретну и заљубе. Друштво је вођено моралним нормама и нашим моралом, дубоко у себи, То нас је спречило да предузмемо тај корак. И глупо је јер, ако боље размислите, наш однос је као и сваки други осим породичне књиге у којој пише да смо брат и сестра по крви“, каже Дани у својој бизарној исповести.

Вест да су заједно објавили пред камерама

Та идеја је клијала у њиховим главама све до дана када су донели одлуку да разбију моралну баријеру која их је држала. Отишли ​​су на пут у Лондон. Тамо, далеко од радозналих очију које су их пратиле, провели су неколико дана без потребе да се крију.

"То је био први пут да можемо да кажемо да смо се понашали пред јавношћу као прави пар. Ишли смо на вечеру, шетали... Било је то као експлозија слободе", каже Ана, додајући да су по повратку у Барселону, донели одлуку да више не крију своја осећања.

Вест да су заједно, објавили су пред телевизијским камерама, где су све испричали. Како је објаснила Ана, на то су се одлучили да не би морали свакоме посебно.

"Ми никоме нисмо учинили зло", рекла је између осталог, иако се инцест нигде не толерише.

"Горећеш у паклу"

Као резултат тога, критике су стизале масовно путем порука на друштвеним мрежама. „Занимљиво је да су људи који вас критикују они који вас не познају. Нико није дошао код нас директно да нас вређа. Али има људи који су нам писали на мрежама да ћемо да изгоримо у паклу." каже Ана.

Међутим, Данијел и Ана желе да јасно ставе до знања да причањем своје приче не тврде да је љубавна везе између брата и сестре нормална и природна ствар. И њима је јасно да је њихова "љубав" бизарна.

"Никада нисмо рекли да је љубавна веза између сродника нешто природно, једноставно причамо своју личну причу, не тврдимо ништа. Ово нам се десило, нешто је необично и то је то, али многи мисле да смо ми луди што бранимо овакав тип односа и што кршимо морал, а није тако, само причамо шта нам се десило“, тврди Данијел.

Осим тога, према речима брачног пара, многи људи не разумеју у потпуности ову причу јер је знају преко трећих лица, друштвених мрежа или различитих медија, у којима се „само на секташки начин приказује инцестуозни однос, без да се стварно знају разлог или позадина односа.

Имају двоје деце

Данас, Ана и Данијел имају двоје деце, пет и три године, која похађају школу у Монтесори стилу, где је место за све врсте породица. „Тамо налазите децу из једнородитељских породица, са две мајке или два оца. То је друга филозофија студија, други тип менталитета. Дакле, пре него што је девојчица ушла у школу, разговарао сам са директором и испричао им причу. Сви то знају“, каже Ана, која се не устручава да деци каже истину о родитељима, „иако су они још веома мали и не разумеју је“, каже она.

Генетски ризик за децу

Како је рекла, пре трудноће, имала је велику дозу страха због крвног сродства. Наиме, како је сазнала док се информисала код гинеколога, њих двоје су имали четри посто више шансе да им потомак добије неку врсту рецесивне болести. На њихову срећу, претрагом и истраживањима, утврђено је да ни она ни Данијел немају рецесивне болести.

Не могу да се венчају

У матичном регистру имена Ана и Данијел се појављују као родитељи двоје деце, што је било немогуће пре 2012. године, када су брат и сестра из Галиције, Данијел и Роза Моја Пења, успели, после 35 година забрањене везе, да добију битку да легализују своју необичну ситуацију и да буду признати за све намере и сврхе као родитељи своје деце од 26 и 19 година. Судском пресудом, Данијел је престао да буде ујак његове деце, а Роза њихова самохрана мајка.

Међутим, тренутно грађански законик Шпаније забрањује брак између директних рођака - иако се инцест не сматра злочином од 1978. године. Са којом, према важећем законодавству, Ана и Данијел не могу да ступе у брак.

"У Шведској би нам, на пример, допустили да се венчамо. Разговарали смо са адвокатом и они нам кажу да то не би било тешко, али је потребно много времена и новца.“, каже Ана.

То би био последњи корак да се озваничи деветогодишња веза овог пара који се ближи тридесетој. Они су прекршили табуе и уверења. Њихов једини циљ, како кажу јесте да их пусте да своју љубав живе потпуно слободно, без предрасуда и законских препрека.

"Друштва морају да иду напред, а не да буду укорењена у традиционализам. Ни хомосексуалци нису смели да се венчају, а сада могу. Волимо се и то је оно што треба да превлада. Никога не повређујемо. Зато желимо да људи знају нашу праву причу“, рекла је Ана на крају интервјуа.