clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

"Veganstvo je krenulo iz muke!" Jelena Đoković OTKRILA da VOLI MESO, a ovo je razlog što je prešla na biljnu hranu

21.09.2023. 08:54
Piše:
Srbija Danas
Jelena Đoković
Jelena Đoković / Izvor: Profimedia

Nije imala drugi izbor!

Supruga našeg tenisera Novaka Đokovića, Jelena Đoković poznata je kao deklarisana veganka koja se godinama pridržava strogog režima ishrane, koji se zasniva na isključivo biljnoj hrani. Dakle, na njenom meniju, nema mes, mleka, šećera, a ni ostalih namirnica životinjskog porekla. 

Ipak, u jednoj emisji je otkrila da je na veganstvo prešla ne zato što je želela, već zato što je morala tokom studentskih dana. 

BOLJA NEGO IZ PEKARE! Najmekše testo iz bakine kuhinje, priprema se veoma jednostavno i brzo (VIDEO)

BOLJA NEGO IZ PEKARE! Najmekše testo iz bakine kuhinje, priprema se veoma jednostavno i brzo (VIDEO)

DLANOVI mogu zaista PRORICATI i to OPŠTE ZDRAVSTVENO STANJE: Pogledajte u RUKE, ukoliko primetite ovo, odmah TRČITE KOD LEKARA

DLANOVI mogu zaista PRORICATI i to OPŠTE ZDRAVSTVENO STANJE: Pogledajte u RUKE, ukoliko primetite ovo, odmah TRČITE KOD LEKARA

- Počela sam da razmišljam kako da preživim tri godine, jer nisam imala novca da jedem u ne znam kakvim restoranima, a nisam ni živela u domu gde imam kuhinju. Tako da je veganstvo krenulo iz muke - rekla je Jelena.

Jelena Đoković, Novak Đoković
Jelena Đoković, Novak Đoković / Izvor: Profimedia

Ona je tada rekla da je pitanje da li će do kraja života ostati vegan, ali da joj je za sada najvažnije da se dobro oseća.

Ja sam bila veliki mesojed, i jako ga volim još uvek, ali ga ne jedem. Dobro se osećam i meni je to bio cilj, da nađem način kako da živim ovaj život budna, sa energijom, zdrava - kazala je, dodajući da je važan i način pripreme hrane.

- Moja ishrana je 70 odsto sirova hrana, a 30 odsto skuvana. Najčešće jedem supu, bezglutensku testeninu, kinou, pirinač… Teško je danas naći pravu hranu i pripremljenu na zdrav način. Zato mi je važno da se dobro organizujem oko obroka i srećna sam što imam partnera koji je kao i ja posvećen tome da ostane zdrav i jak. Naši režimi ishrane se tek malo razlikuju - zaključila je tom prilikom Jelena Đoković u emisiji "Šta sam tebi i ko sam sebi".