Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЈЕДНОСТАВАН ТРИК: Како да ти палачинке не испадну ЖИЛАВЕ?

18.09.2017. 09:10
Пише:
Србија Данас
Palačinke
Палачинке / Извор: Профимедиа

Тајна је у припреми јаја...

Палачинке су најлакша посластица за припрему, али се многим домаћицама догоди да испадну жилаве.

НЕЋЕШ ОДОЛЕТИ: Чоколадни колач који ће те оставити БЕЗ ДАХА!

Иако у већини рецепата пише да јаја треба стављати цела, заправо је боље одвојити жуманца од беланаца како би биле мекше палачинке.

palačinke
палачинке / Извор: Профимедиа

Направите смесу за палачинке као и обично, само са ситном изменом - беланца одвојите од жуманаца и оставите их на страну, а жуманца умутите у смесу. Када сте у смесу ставили све састојке (осим беланаца) и добро их промешали, од беланаца направите мекше тучени снег (ни мекан, ни чврст) и додајте га смеси. Снег затим врло нежно умешајте у смесу, најбоље ручном мутилицом. Снег од беланаца палачинкама ће дати пенасту структуру и предивну мекоћу.

Чак и када се охладе и одстоје, овако припремљене палачинке неће бити жилаве.