Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"Веганство је кренуло из муке!" Јелена Ђоковић ОТКРИЛА да ВОЛИ МЕСО, а ово је разлог што је прешла на биљну храну

21.09.2023. 08:54
Пише:
Србија Данас
Jelena Đoković
Јелена Ђоковић / Извор: Профимедиа

Није имала други избор!

Супруга нашег тенисера Новака Ђоковића, Јелена Ђоковић позната је као декларисана веганка која се годинама придржава строгог режима исхране, који се заснива на искључиво биљној храни. Дакле, на њеном менију, нема мес, млека, шећера, а ни осталих намирница животињског порекла. 

Ипак, у једној емисји је открила да је на веганство прешла не зато што је желела, већ зато што је морала током студентских дана. 

БОЉА НЕГО ИЗ ПЕКАРЕ! Најмекше тесто из бакине кухиње, припрема се веома једноставно и брзо (ВИДЕО)

БОЉА НЕГО ИЗ ПЕКАРЕ! Најмекше тесто из бакине кухиње, припрема се веома једноставно и брзо (ВИДЕО)

ДЛАНОВИ могу заиста ПРОРИЦАТИ и то ОПШТЕ ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ: Погледајте у РУКЕ, уколико приметите ово, одмах ТРЧИТЕ КОД ЛЕКАРА

ДЛАНОВИ могу заиста ПРОРИЦАТИ и то ОПШТЕ ЗДРАВСТВЕНО СТАЊЕ: Погледајте у РУКЕ, уколико приметите ово, одмах ТРЧИТЕ КОД ЛЕКАРА

- Почела сам да размишљам како да преживим три године, јер нисам имала новца да једем у не знам каквим ресторанима, а нисам ни живела у дому где имам кухињу. Тако да је веганство кренуло из муке - рекла је Јелена.

Jelena Đoković, Novak Đoković
Јелена Ђоковић, Новак Ђоковић / Извор: Профимедиа

Она је тада рекла да је питање да ли ће до краја живота остати веган, али да јој је за сада најважније да се добро осећа.

Ја сам била велики месојед, и јако га волим још увек, али га не једем. Добро се осећам и мени је то био циљ, да нађем начин како да живим овај живот будна, са енергијом, здрава - казала је, додајући да је важан и начин припреме хране.

- Моја исхрана је 70 одсто сирова храна, а 30 одсто скувана. Најчешће једем супу, безглутенску тестенину, киноу, пиринач… Тешко је данас наћи праву храну и припремљену на здрав начин. Зато ми је важно да се добро организујем око оброка и срећна сам што имам партнера који је као и ја посвећен томе да остане здрав и јак. Наши режими исхране се тек мало разликују - закључила је том приликом Јелена Ђоковић у емисији "Шта сам теби и ко сам себи".